Kolega jest w posiadaniu tego czegoś, ma ktoś pojecie co to może być i czy można to uznać za przedmiot birofilski ?
Antoni Götz-Okocimski
Collapse
X
-
A jakie to ma znaczenie że ktoś to uzna za przedmiot birofilski czy nie ?
Pierwsze skojarzenie jakie miałem po spojrzeniu na to foto było takie że są to jakieś połamane sztućce, elementy firmowej zastawy stołowej a sztućce Goetz-Okocimskiego kiedyś widziałem.
Dopiero pózniej doczytałem wygrawerowaną datę i napis "Goetz-Okocimski z psem".
Wygląda mi to na jakąś uszkodzoną, połamaną ramkę od zdjęcia takiego stawianego na biurku, półce.
Niestety mimo że nie mam wątpliwości iż to pamiątka z przedwojennego Okocimia i blisko stuletnia to takie fragmenty niekompletnej ramki raczej mają znikomą wartość.
No chyba że jest to coś zupełnie innego i kompletne.
Może komuś innemu się to skojarzy.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Related Topics
Collapse
-
Chwilę temu wydane trafiły do mnie dwie książeczki związane z historycznymi Browarami Grodziskimi SA.
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...-wojciechowski
Antoni Thum - Jak zawładnąłem... -
Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...2024-11-25, 17:53
-
odbiór osobisty, Wrocław Popowice, telefon: 607 228 40315 Photos
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
Jest...-
Channel: Mołdawia
-
-
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......-
Channel: Identyfikacja
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment