Prośba identyfikacji i wyceny J.Gotz 0,3l

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotrek319
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.03
    • 3

Prośba identyfikacji i wyceny J.Gotz 0,3l

Witam prosze o wycenę tej butelki.
    Chciałbym się tez coś o niej dowiedzieć co to za huta szkła kiedy mniej więcej ją wyprodukowali i co w niej było. Napis na dole PIOTRKÓW FENIKS

Moge ją sprzedać wysyłka!!
    Last edited by piotrek319; 2016-03-29, 12:16.
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Coś zwaliłeś linki, nie otwierają się ale z ogólnikowego opisu nie wygląda to na białego kruka. Browar bardzo popularny , huta szkła też jedna z najpopularniejszych. Pojemnośc pewnie lepsza niż 0,5 ale szału to nie wprowadza. Kwestia jakie tłoczenie jest na butelce. Pewnie jakaś z okresu międzywojennego.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• piotrek319
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.03
      • 3

te będą sie otwierały na 100%
      pojemnośc dośc nietypowa butelka troszkę uszczerbiona ale bardzo grube szkło i jest cała
      z tego co szukałem to nie znalazłem takiej na internecie to znaczy nie znalazłem takiej z tej huty bo z huty jabłonna znalazłem poszła za 400 zł...

Comment

• Cooper
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Niestety popularna porterówka. Porterówki były tylko pojemności 0,3 litra.
        Inna huta nic tu nie zmienia w sensie ceny. Jak na porterówkę z tak dużego browaru to 400 to super cena dla sprzedawcy. Dla porównania identyczna z Haberbuscha chodzi po okolo 5 dych.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• piotrek319
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2016.03
          • 3

Dzięki za info a jakiś rok tej butelki no i co w niej było ??

Comment

• Niedzwiadek14
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2006.04
            • 121

Mysle lata 30 ,co do jej wartosci jak ktos da 30 zl to bedzie dobrze!Sam mam w kolekcji z10 roznych w tym jedna 0,5L .Jest tez znana 0,25l
            Okocim to krolowa flach na stronie mam ich z 60 roznych Najceniejsze sa oczywiscie te z Reprezentacji,Propinacyi,Skladow
            pozdrawiam Andrzej!

Comment

• Cooper
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrek319
              Dzięki za info a jakiś rok tej butelki no i co w niej było ??
              Okres po prostu międzywojenny. Nazywa się je porterówkami bo nalewano do nich ... portera ?

Comment

Przetwarzanie...