Skad w koncu wywodzi sie ten wlasnie Hubertus? Nieminen pisze na swojej stronie, ze to Austria, na piwie naklejka nie mowi nic a na kontrze jest napisane po slowacku.
Co z tym Hubertusem?
Collapse
X
-
Jesli to Hubertus z browaru Eichof to jest szajcarski . To jest jedyny Hubertus jakiego znam (ma 5.7 %)Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :) -
to jest jednak raczej austriacki, wskazuje na to identyczne poroże
w Polsce jest dostępny z polskimi etykietami, a na Słowacji ze słowackimi
Johann Kühtreiber OHG
A-2136 Laa/Thaya
Hubertusgasse 1
http://www.browar.biz/birofilia.php3?co=2&browar=123- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...-
Channel: Anglia
-
-
Světlý ležák z ekstraktem 12*, alko 4.8%.
Chmiele - Żatecky i Kazbek.
Tři Sestry to czeski zespół początkujący w połowie lat 80-ych. Klimaty wesołej, rockowej piwnej hospody
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
...-
Channel: Czechy
2023-07-30, 16:42 -
-
Laa an der Thaya to niewielkie miasteczko, położone ok. 70 km od Wiednia tuż przy granicy z Czechami.
W miasteczku znajduje się dość sporych rozmiarów browar regionalny Hubertus Bräu.
Do Laa an der Thaya dojeżdżają pociągi regionalne z Wiednia i kończą tu bieg.
Dojście...-
Channel: Austria
-
-
Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....3 Photos
-
Channel: Łotwa
-
-
Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.
Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...-
Channel: Litwa
2025-01-07, 15:02 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment