Jak rozpoznać, czy kapsel z Browaru Mieszczańskiego to nr 9 czy 10 według katalogu?
Browar Mieszczański
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Kempe, Hans-Joachim & Ulrich Schmilewski:
Bürgerliches Brauhaus Breslau Aktiengesellschaft.
128 stron, twarda okładka, język niemiecki, nakład 100 egzemplarzy, cena 20 euro.
Autor Hans-Joachim...1 Photo2024-08-18, 21:14 -
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
-
20 kranów, z czego 19 piwnych a 5 z nich obsadzonych piwami z browaru Spółdzielczego. Jest przestronna sala z barem i współdzielony z kawiarnią obok zabudowany taras przed wejściem.
Godziny otwarcia: codziennie od 15 do północy, a w pt. sob do 2:00.
Jest też honorowana...-
Channel: Łódzkie
-
-
Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
Ciekawe.
Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-22, 00:04 -
-
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment