Witam, mam kilka podstawek z napisami w języku polskim, których nie odnalazłem w katalogu polskich podstawek piwnych. Gdzie je zakwalifikować?
Podstawki do identyfikacji
Collapse
X
-
1 knajpiana, 2 Grolsch Weizen, Enschede, Holandia, 3 Grolsch (tamże), 4 PU (Pilzno, Czechy), ostatnia to jakaś loteria albo też knajpa. W katalogu klasyfikujemy pod względem miejsca warzenia piwa, tak więc napisy w języku polskim oznaczają tylko, iż dana podstawka została dedykowana dla polskiego rynku.
Related Topics
Collapse
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
-
Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
-
Channel: Gruzja
2024-11-30, 08:18 -
-
Witam proszę o pomoc w identyfikacji butelki z jakiego okresu mogła by pochodzić i czy ta butelka zaliczała by się do kolekcjonerskiej...2 Photos
-
Channel: Identyfikacja
-
-
-
Channel: Identyfikacja
-
-
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-20, 18:15 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment