Może ktoś coś wie na temat tego browaru. Szukałem ale bezskutecznie.
browar Momkiewicza w Kobelakach
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
W Wikipedii znalazłem informacje o tej miejscowości:
КОБЕЛЯКИ - miasto na Ukrainie w obwodzie połtawskim, siedziba władz rejonu kobelackiego. Ośrodek przemysłu spożywczego. Kobielaki zostały założone w czasach przynależności do Polski. Administracyjnie przynależały do województwa kijowskiego. Od 1667 w granicach Rosji, a od 1922 w ZSRR -
Related Topics
Collapse
-
Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
-
Channel: Niemcy
-
-
Bardzo ciekawe geograficznie miejsce, bowiem browar ma się znajdować w miejscowości Llívia, która administracyjnie znajduje się w Katalonii, ale dokładnie jest hiszpańską eksklawą na terytorium Francji (podnóża Pirenejów). Błądząc po Google mapie nie znalazłem żadnego browaru choć...
-
Channel: Hiszpania
-
-
18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...
-
Channel: Chorwacja
-
-
Po stracie Krymu przez Ukrainę, trzeba było znaleźć jakiś nowy kawałek wybrzeża, by miłośnicy wypoczynku nad Morzem Czarnym mogli tam tłumnie zjeżdżać. Wybór padł na kawałek brzegu w pobliżu ujścia Dniestru. Ostatnimi latami nastąpił tam szybki rozwój infrastruktury turystycznej....3 Photos
-
Channel: Ukraina
-
-
Browar z Połtawy nie chwali się tym piwem na stronie: http://www.poltavpivo.com/
Niepasteryzowane, filtrowane
5,1% alk.
Aromat - słodowy, w tle jakiś taki syntetyczno-karmelowy, minimalna ściereczka
Piana - zdecydowanie wysoka, niespecjalnie trwała, ale...-
Channel: Ukraina
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment