Jeżeli wiecie coś na temat tego piwa to piszcie.Jestem ciekaw co to za browar.
Nieznane
Collapse
X
-
Nieznane
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Tagi: brak
-
-
-
-
to bodajże wytwór Browarów Górnośląskich z Zabrza (?)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nigdy nie widziałem takiego piwa z Zabrza.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
fakt, sam to w końcu zamieściłem
może to z powodu, że Strzelec, posiada teraz fragment byłych Browarów Górnośląskich... a to i tak chyba produkt dla marketów (??)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
W zeszłym roku otrzymałem z browaru w Zabrzu kilka wzorów etykiet. W zestawie był i ten Ekspress. Bardzo podobną etykietę, miał Ekspress robiony przez Strzelca. Dopiero położenie obok siebie obydwu etykiet, pozwala zaobserwować pewne niewielkie różnice. Żeby było jeszcze śmieszniej to Zabrze robi (robiło?)jeszcze Ekspress z innym wzorem etykiety (patrz poniżej)
A wszyskie te piwa robione są dla sieci sklepówBiedronka .Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
No i dalej nie wiemy co to za browar.Czy nikt z szanownych członków tego forum nie ma tej etykiety?
A ja już szykuję następną zagadkę.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Jutro podam nazwę browaru. Dzisiaj zaraz po powrocie z pracy, porównam etykiety z zamieszczonym obrazkiem.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Tak. To na pewno Zabrze.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
A będę w Zabrzańskim browarze, już w piątek, to może się dowiem jak to jest z tym piwem, czy jest robione dla "Biedronki" niezależnie od Strzelca, czy ... może zależnieBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
kiszot napisal/a
...A ja już szykuję następną zagadkę.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment