Pokal do identyfikacji.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darek99
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.04
    • 2147

Piwo

Krzyśka (Pivarię) znam od niedawna ,ale mogę powiedzieć o nim że nie jest typem furiata, a niestety czytając Twój (Piwowara) post też odniosłem wrażenie że piszesz go z drwiną, nie wątpię w to że posiadasz sporą wiedzę historyczną odnośnie piwowarstwa, lecz nie upoważnie Ciebie to do drwin , trochę kultury Ci nie zaszkodzi, zwłaszcza że klikasz na polskim forum.
    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
    Epikur z Samos.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23965

a ja Piwowara znam od sporego czasu i zapewniem Ciebie że nie drwił.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kiszot
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8115

Odp: Piwo

darek99 napisał(a)
        Krzyśka (Pivarię) znam od niedawna ,ale mogę powiedzieć o nim że nie jest typem furiata, a niestety czytając Twój (Piwowara) post też odniosłem wrażenie że piszesz go z drwiną, nie wątpię w to że posiadasz sporą wiedzę historyczną odnośnie piwowarstwa, lecz nie upoważnie Ciebie to do drwin , trochę kultury Ci nie zaszkodzi, zwłaszcza że klikasz na polskim forum.
        A co ma do tego polskie forum?Co to za różnica ,polskie czy niemieckie?A może zaczniemy tak sprawdzać paszporty przed logowaniem?Czyżby jakieś kompleksy?
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• darek99
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.04
          • 2147

Odp: Odp: Piwo

kiszot napisał(a)

A co ma do tego polskie forum?Co to za różnica ,polskie czy niemieckie?A może zaczniemy tak sprawdzać paszporty przed logowaniem?Czyżby jakieś kompleksy?
          Co Ciebie tak ruszyło, kompleksy może są , ale u Ciebie, a chodzi mi o minimum szacunku w postach , wiem że Polska nie może równać się z tradycjami piwowarstwa w Niemczech , ale nie jest to powód do drwin, przynajmniej dla mnie, i nie zmieniaj tematu bo wiesz dokładnie o co mi chodzi ,jeśli nie rozumiesz tak czytelnego postu to mi Ciebie szkoda.
          Epikur z Samos.

Comment

• Piwowar
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2001.05
            • 2562

Odp: Piwo

darek99 napisał(a)
            W takim razie i Ciebie przepraszam i w przyszłości postaram się o więcej kultury, a może i o polski paszport aby mieć tutaj równe prawa z innymi użytkownikami.
            Archiwum piwne

Poznaj
            http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
            Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
            Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• darek99
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.04
              • 2147

Odp: Odp: Piwo

Piwowar napisał(a)

W takim razie i Ciebie przepraszam i w przyszłości postaram się o więcej kultury, a może i o polski paszport aby mieć tutaj równe prawa z innymi użytkownikami.
              LUDZIE !!! czy wy się zgrywacie , dobrze wiesz że masz takie same prawa, chodzi mi o to aby w przyszłości nie pojawiały się drwiące posty z osiągnięć polskiego piwowarstwa, jest jakie jest lecz nie jest miło jak ktoś się z tego nabija.
              I NIE WYJEŻDŻAĆ MI TU Z PASZPORTAMI.
              Epikur z Samos.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23965

zakładam że Piwowar miał na myśli praskiego Pilsnera Urquella warzonego w Tychach a nie sam gatunek jako taki. myślę Darku że dopatrujesz się rzeczy, które nie miały miejsca.

zresztą nie jest to oczywiście odpowiednie miejsce na wynurzenia na ten temat.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Piwowar
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.05
                  • 2562

Dziękuję panu administratorowi za pomoc, bo chodziło mi właśnie o Pilsnera Urquella warzonego w Tychach. Poza tym nie należę do ludzi, którzy drwią, a już na pewno nie z polskiego piwowarstwa. Uważam że nie jesteśmy tutaj po to żeby sobie nawzajem robić przykrości i proponuję ograniczyć tę niebezpieczną dyskusję do szklaneczki kol. Zywca, która moim zdaniem pochodzi z miasta Essen.
                  Archiwum piwne

Poznaj
                  http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                  Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                  Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• pieczarek
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.06
                    • 5011

Aż czytać smutno takie wymiany zdań.
                    Piwowar to chłopak o wyjątkowej poczciwości. Jak tu jestem półtora roku to nie przypominam sobie aby chciał on komuś dokopać lub chociaż podszczypywać. A jak go kiedyś poznacie osobiście to sami się zdziwicie, jaki to sympatyczny gość.
                    No, szkoda tego wszystkiego.

Comment

• Żywiec
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.12
                      • 1571

pieczarek napisał(a)
                      Aż czytać smutno takie wymiany zdań.
                      Piwowar to chłopak o wyjątkowej poczciwości. Jak tu jestem półtora roku to nie przypominam sobie aby chciał on komuś dokopać lub chociaż podszczypywać. A jak go kiedyś poznacie osobiście to sami się zdziwicie, jaki to sympatyczny gość.
                      No, szkoda tego wszystkiego.
                      Duże piwo dla Ciebie Zgadzam się z Tobą w zupełności.
                      Jeżeli ktoś ma coś do dodania na "temat" to czekam.

Comment

• pivaria
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.03
                        • 1538

> Widzę że lubisz się kłócić<.
                        NIE - Nie lubię.Ale też nie lubię być pouczany w prostych sprawach.

>Jeżeli poczułeś się urażony moimi wypowiedziami, chciałbym Cię oficjalnie i niejednokrotnie przeprosić, bo nie takie były moje zamiary<
                        ALLES KLAR.

>Co zaś się tyczy dyskusji, jeżeli podasz mi browar w Essen produkujący piwo typu Kölsch, odwołam tego tyskiego pilznera<.
                        NIC nie podam. Nie o to chodziło: sedno było w tym, że koelscha produkuje się nie tylko w Kolonii: Da ist der Hund gegraben...

Co do nacjonalizmów, to w Polsce gorąco od dyskusji nt. UE i stąd nasze lęki...
                        Może więc kolejny temat pt. PIWO W UNII?

P.S. - Pozdrawiam wszystkich Polaków niemieckojęzycznych i wszystkich Niemców polskojęzycznych!
                        Ciuuuusen, ne - to obok było w ruhrpocie czyli dialekcie z Nadrenii-Westfalii, gdzie, przypomnę, w mieście Koeln nie tylko koelscha się warzy.
                        PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                        www.pivaria.pl
                        https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• Andi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.07
                          • 1915

pivaria napisał(a)
                          Essen to serce Zagłębia Rury - a jak wiecie tam robiono i robi się do diś kolsche - ale to raczej nie po kolschu...
                          z tym sercem jest prawda bo Essen tutaj lezy i jest najwieksym tutaj miastem.Jezeli chodzi o Kolsch to juz bardzo obok-W Essen sie nie pije Kölsch-To specjalnosc w Köln i bliskiej jemu Okloicy.
                          Jezeli chodzi o Browar to w Essen dalej istnieje Browar Stern ale polanczony z Browarem Stauder
                          Attached Files
                          Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Andi
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.07
                            • 1915

Teraz dopiero przeczytalem calosc dyskusji i möj poprzedni post wydaje sie zbyteczny.Jedno natomiast jest pewna-ze tutaj nik z nikogo nie drwil.
                            ALT-piwa slyna z Düsseldorfu ze wzgledu na popularnosc i rywalizacji Karnawalowych pomiedzy Köln a DÜsseldorfem.
                            NATOMIAST PIWA TEGO TYPU SA WARZONE W WIELU BROWARACH W NRW.-Do niedawna nawet w Hagen-DOCTOREN ALT-piwo bylo do zakupu w ALDI.
                            Po zamknieciu tego Browaru produkcje przeniesiono do DAB w Dortmundzie-gdzie to piwo bylo dalej produkowane.Ze wzgledu na mala poüpularnosc wycofana te Marke z produkcji pozostawiajac jedynie ANDREAS PILS.
                            A wiec z tym Altem i Wetter ad Ruhr wcale nie przesadzil möj poprzednik-bylo by to mozliwe gdyby tam byl jakis Browar-ale do tam nie ma i nbic sie nie zapowiada zeby jakis powstal-bo w okolicy sa jeszcze istniejace browary i tez planuje sie ich pozamykanie
                            Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Przypominam, że chodziło o kieliszek.

Brauerei zum Stern, Vietz (Witnica)

Comment

• roman-n
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2001.10
                                • 183

Vietz oder Essen ?!?!?!?!?!?

No to ja juz nie wiem - czy to kielich z Witnicy, Słupska czy Essen ? Czy ktoś może wyprostować ten temat ?
                                Пиво не чай, стакана не хватит ;-)

Comment

Przetwarzanie...
                                X