Czy ktoś z szanownego grona kolekcjonerów posiada takowy szyld, zdjęcie? Interesują mnie wydrapane napisy. Czy to aby na pewno jest Kipke.
Z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Sam go kiedyś wytargałem jak leżał przygotowany do wywózki razem z innym złomem na terenie dawnego browaru. Dziś oddam go za symbolicznyą dychę. Albo więcej - to już zależy od kupującego
Serrrrrrdejcznie zapraszam, unikalny złom https://allegro.pl/oferta/szyld-blaszany-leszek-znin...
Wieś Raasiku niczym nie różni się od innych wsi w Estonii. Idylliczna atmosfera niedzielnego popołudnia, którą używają sobie liczni miłośnicy dwóch kółek, uskuteczniający przejażdżki przy pięknej pogodzie, która nie jest tam taka oczywista o czym przekonałem się osobiście. ...
Nieopodal Pragi w wiosce Březová-Oleško od września 2019 roku działa browarek Vlastenec. Prace nad jego otwarciem trwały aż osiem lat, ale właściciel dopiął swego i w rodzinnej restauracji można napić się pysznego piwka . Prostokątny, piętrowy budynek może nie jest najpiękniejszy, ale...
Bohdaneč, to kolejna wioska w której otwarty został browar. Działają krótko, bo dopiero od marca tego roku. Browar, oraz mała sala mieści się w starej, wyremontowanej hospodzie.
Warzelnia to 800 litrowe garnki, są 2 otwarte kadzie i 6 tanków. Sprzęt został zakupiony w Szwajcarii, oraz Austrii....
Comment