Mam problemy z lokalizacją tej podstawki /browar,miejscowość/ .Proszę o pomoc.Dziękuję.
Identyfikacja podstawki
Collapse
X
-
Fürstliche Schlossbrauerei Bronnbach (nad rzeką Tauber)
W połowie drogi między Norymbergą a Frankfurtem nad Menem.
Badenia Wirtenbergia
"Firma przeżyła boom gospodarczy po II wojnie światowej.
Po sprzedaży praw do warzenia piwa firmie Würzburger Hofbräu AG w dniu 1 kwietnia 1970 r.,
działalność piwowarska została ostatecznie przerwana 19 marca 1974 r."
Last edited by Javox; 2022-01-05, 11:39.
-
-
-
Dziękuję za informację.Ale ,ale.Bazuję na katalogu niemieckim „Bierdeckelsammler.net a tam w BRONNBACH nie ma tej podstawki , natomiast tam pokazane mają inny herb oraz w opisie data założenia browaru jest inna jak na mojej podstawce.Dlatego sądziłem że jest z innego browaru powiązanego z tym patrząc na napis na kuflu a i tam jej nie ma. Lubię mieć wszystko w kolekcji „ in Ordnung”. Jeszcze raz dzięki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
"Firma (Fürstliche Schlossbrauerei Bronnbach) przeżyła boom gospodarczy po II wojnie światowej.
Po sprzedaży praw do warzenia piwa firmie Würzburger Hofbräu AG w dniu 1 kwietnia 1970 r.,
działalność piwowarska została ostatecznie przerwana 19 marca 1974 r."Last edited by Javox; 2022-01-06, 20:41.
Comment
-
-
-
No niestety akurat w podstawkach nie siedzę z katalogiem... poza tym na tej stronie są same linki do prywatnych zbieraczy...
Który link jest do tego katalogu? No chyba że trzeba się zalogować?
Nie będę się pakował w kolejne forum... heheheheh żart
Comment
-
-
No to powodzenia w dochodzeniu
! może jesteś jedynym posiadaczem tego wyjątkowego wafelka?
Jeżeli jest jakiś jeden, uznany katalog przez wszystkich to ją tam umieść z unikalnym, właściwym oznaczeniem pasującym do charakterystyki zbioru, katalogu.
Comment
-
Comment