Witam proszę o pomoc w identyfikacji butelki z jakiego okresu mogła by pochodzić i czy ta butelka zaliczała by się do kolekcjonerskiej
Pomoc w identyfikacji butelki
Collapse
X
-
W identyfikacji tego typu butelek korzystałem z tego tematu: http://www.butelki.porcelanki.net/fo...9&thread_id=26. Może w czymś Ci pomoże. Rozumiem, że butelka nie ma wytłoczonych żadnych napisów? Bo na zdjęciu słabo widać...👍 1 -
Jeżeli na butelce nie ma żadnych znaków identyfikacyjnych to posadowienie jej w przedziale czasowym może być trudne. Według mnie ta butelka nie jest powiązania z piwem tylko raczej z winem. Ale to tylko moje spostrzeżenia.Comment
-
To spróbuj na tym forum co Ci link wysłałem. Może tam ktoś ją zidentyfikuje. Ewentualnie na forum odkrywca.pl. Osobiście mi to butelki po winie nie przyomina. No ale mogę się mylić. Ogólnie tego typu szkło ma małą wartość kolekcjonerską jeśli nie ma dobrze zachowanej etykiety.Ostatnia zmiana dokonana przez SupeR_PiwosZ; 2022-04-02, 07:36.Comment
Related Topics
Collapse
-
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Dzień dobry wszystkim.
Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2023-07-27, 18:05 -
-
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Kupię butelki przedwojennego browaru parowego Z. Radzymiński / Sukcesorzy z Radzymina.
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2024-07-10, 01:11 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment