przytargałem do domu taką etykietę.Ale nijak nie mogę jej zaszufladkować.Może ktoś mnie oświeci co to za browar.
Etykieta-prośba o identyfikację
Collapse
X
-
Etykieta-prośba o identyfikację
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Tagi: brak -
Browar SzczecinGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Related Topics
Collapse
-
Miejsce Mikołajek Winestone Szczecin
- Mikołajkowa Degustacja Piwa z Browarem Gryfus;
- Pasjonaci ze szczecińskiego Browaru Gryfus opowiedzą o różnorodności stylów piwa, tajnikach procesu warzenia oraz bogactwie piwnej kultury;
- Możliwość zgłębienia tajników piwowarstwa....-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-11-18, 19:56 -
-
-
Witajcie!
mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję
...-
Channel: Identyfikacja
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment