Szklanka identyfikacja

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mafar
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1262

Panowie Namysłów zobaczcie na Browary,Namysłów,kolekcjonerstwo,etykiety str.26.Też mam tą szklanke.
    Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• roman-n
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2001.10
      • 183

kontynuując

szklankę od Prezydenta Mocnego dostałem we wrocławskim przedstawicielstwie Namysłowa. Logo na szklnace którą mam jest identyczne jak na etylietach piwa z Namysłowa

Natomiast nie słyszałem że by Krotoszyn produkował piwo Prezydent Mocny....
      Пиво не чай, стакана не хватит ;-)

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

A nie można po prostu zamieścić fotki lub skanu tej szklanki?? Może trochę to ułatwi sprawę
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

rozpedziłem sie z tymi Tychami...z tej całej dyskusji ozna wyciągnąc jedno, szkalnka jest albo z Krotoszyna albo z Namysłowa, oba te broway miały ten sam wzór etykiety ale co do daty, to juz całkowite poplątanie, jednak logicznie rozumując - Krotoszyn czy Namysłów, który z tych browarów miał większe fundusze na reklamę i gadgety? Ja stawiam na Namysłów, a jak było z Krotoszynem w ostatnich latach jego działalności? czy stawiali na firmowe szklanki? ja obstawiam Namysłów, mimo tego podanego roku....
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• baklazanek
            † 2014 Piwosz w Raju
            • 2001.08
            • 3562

Odp: kontynuując

roman-n napisał(a)

Natomiast nie słyszałem że by Krotoszyn produkował piwo Prezydent Mocny....
            No cóż nie o wszystkim ludzie wiedzą ale dzięki forum dowiedziałeś się nowej rzeczy

Comment

• sopista
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1747

Może to przemawia na korzyść Krotoszyna.
              Attached Files

Comment

• sopista
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1747

Poddaję się. Ta jest z kolei z Namysłowa....
                Attached Files

Comment

• pjenknik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.08
                  • 3388

Z moich informacji wynika, że żaden browar nie ma nic wspólnego z Prezydenckimi szklankami. To piwo jest robione dla sieci hurtowni, których właściciel posiada prawo do wzoru etykiety, znaczka "K" i daty 1896, on też zamówił szklanki do tego piwa. Najpierw robione było (to piwo) w Krotoszynie, teraz robi je Namysłów. W tej samej serii jest jeszcze Senator i cos tam jeszcze. A kto to piwo będzie robił za rok to jeden Bóg raczy wiedzieć.
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Pudlarz
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2002.01
                    • 650

Nie zakładam nowego tematu bo sprawa jest pewnie prosta. Mam kufelek z herbem - proszę o identyfikację. Nie mam cyfrowego pod ręką więc herb opiszę:
                    - na tarczy herbowej stylizowany czerwony orzeł w koronie. Herb otoczony z boków i z dołu stylizowanym żółtym ornamentem, całość otaczają dwie zielone gałęzie palmowe. U dołu niebieski napis na białej szarfie LA BONNE BIERE. Całość wieńczy złota korona.
                    Dobre piwo nigdy nie jest złe
                    http://www.janczech.stary.sacz.pl
                    (galeria ekslibrisów)

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

To nie jest z żadnego browaru. Można kupić w prawie wszystkich hipermarketach i sklepach ze szkłem.
                      Last edited by Krzysiu; 2003-08-09, 16:35.

Comment

• Pudlarz
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2002.01
                        • 650

Tak przypuszczałem, ale chciałem się upewnić. Dzięki.
                        Dobre piwo nigdy nie jest złe
                        http://www.janczech.stary.sacz.pl
                        (galeria ekslibrisów)

Comment

Przetwarzanie...
                        X