Panowie Namysłów zobaczcie na Browary,Namysłów,kolekcjonerstwo,etykiety str.26.Też mam tą szklanke.
Szklanka identyfikacja
Collapse
X
-
kontynuując
szklankę od Prezydenta Mocnego dostałem we wrocławskim przedstawicielstwie Namysłowa. Logo na szklnace którą mam jest identyczne jak na etylietach piwa z Namysłowa
Natomiast nie słyszałem że by Krotoszyn produkował piwo Prezydent Mocny....Пиво не чай, стакана не хватит ;-)
Comment
-
-
A nie można po prostu zamieścić fotki lub skanu tej szklanki?? Może trochę to ułatwi sprawęPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
rozpedziłem sie z tymi Tychami...z tej całej dyskusji ozna wyciągnąc jedno, szkalnka jest albo z Krotoszyna albo z Namysłowa, oba te broway miały ten sam wzór etykiety ale co do daty, to juz całkowite poplątanie, jednak logicznie rozumując - Krotoszyn czy Namysłów, który z tych browarów miał większe fundusze na reklamę i gadgety? Ja stawiam na Namysłów, a jak było z Krotoszynem w ostatnich latach jego działalności? czy stawiali na firmowe szklanki? ja obstawiam Namysłów, mimo tego podanego roku....Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Z moich informacji wynika, że żaden browar nie ma nic wspólnego z Prezydenckimi szklankami. To piwo jest robione dla sieci hurtowni, których właściciel posiada prawo do wzoru etykiety, znaczka "K" i daty 1896, on też zamówił szklanki do tego piwa. Najpierw robione było (to piwo) w Krotoszynie, teraz robi je Namysłów. W tej samej serii jest jeszcze Senator i cos tam jeszcze. A kto to piwo będzie robił za rok to jeden Bóg raczy wiedzieć.
Comment
-
-
Nie zakładam nowego tematu bo sprawa jest pewnie prosta. Mam kufelek z herbem - proszę o identyfikację. Nie mam cyfrowego pod ręką więc herb opiszę:
- na tarczy herbowej stylizowany czerwony orzeł w koronie. Herb otoczony z boków i z dołu stylizowanym żółtym ornamentem, całość otaczają dwie zielone gałęzie palmowe. U dołu niebieski napis na białej szarfie LA BONNE BIERE. Całość wieńczy złota korona.
Comment
-
-
Tak przypuszczałem, ale chciałem się upewnić. Dzięki.
Comment
-
Comment