Na giełdzie w Tychach od grupy Litwinów nabyłem sporo podstawek, z tymi łotewskimi mam problem , nie wiem z jakiego browaru pochodzą.
podstawki z Łotwy
Collapse
X
-
Odnośnie wafli łotewskich - nie spotkałem się jeszcze z browarem o takim logo. Ten po lewej to jakieś piwo imbirowe (ingver) a po prawej to oczywiście pszeniczniak. Jeżeli możesz, to podaj co tam jest napisane na lewej podstawce - może coś mi się skojarzy
Co do "Colibri" - nie mam zielonego pojęcia co to może być.
Comment
-
-
Comment
-
-
To browar Kviesu na Łotwie.
Chciałem wstawić link ale się nie otwiera
Last edited by Cooper; 2003-09-10, 06:18.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Po łotewsku Kviesu znaczy chyba tyle co "pszeniczne", ale może się mylę
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
To browar Kviesu na Łotwie.
Chciałem wstawić link ale się nie otwiera
wyszukiwarki albo milczą, albo wskazuja na łotweski Lacplesis, ale to nie jest ten browar, tak jak pisał wczesniej Petrax "kviesu alus" to piwo pszeniczne, a Lacplesis ma w swej ofercie również bawarskie pszeniczniaki
w największej internetowej galerii podstawek krajów bałtyckich
występuje jako Kviesu Alus,raczej jest to nazwa piwa a nie browaru, nie podano również miejscowości
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryxNa giełdzie w Tychach od grupy Litwinów nabyłem sporo podstawek, z tymi łotewskimi mam problem , nie wiem z jakiego browaru pochodzą.
Co prawda nie wiem czy ta informacja tobie się jeszcze przyda aczkowlwiek podam ją
Obie podstawki pochodzą z Bruveris (Alus Tirdzniecibas Grupa) z Rygii.
W ten temat coraz mocniej sie zagłebiam ponieważ miesiac po naszym pobycie w Niemczech (do tego czasu zostały 4 tygodnie ) wybieramy się poznać od środka browary Łotewskie (Ryga, Bauska, Lipaja) oraz Litewskie (Kowno, Birzai, Pasavalys)Last edited by abernacka; 2007-01-18, 16:20.
Comment
-
Comment