Czy ktoś wie co to za kapsel? Ma sygnaturę tzw. ,,kłódkę'' jaka była często używana na polskich kapslach w latach 90tych.
kapsel
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Szczerze mowiąc zalamka bo kapsla nie kojarzę choć ciułam je od 15 lat (chyba że to nie Polska).Znam różne polskie sygnatury typu "otwieracz" lub "zegarek" , ale o takiej (klodka) nie słyszałem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Prawdopodobnie ,,kłódka" to to samo co ,,otwieracz", bo na pewno nie ,,zegarek".www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
Comment
-
-
Ja znalazłem ten kapsel w Olsztynie, zamykane nim były jakieś miejscowe oranżady. Kapsel pochodzi z roku 2001.Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
To ze kapsel byl na oranzadzie, to jeszcze niczego nie dowodzi. Na przelomie stuleci bardzo czesto oranzady kapsklowano jakimis starymi zapasami z browarow - w ten sposob nabylem sporo oranzad z kapslami z Browary Jatutow, zloty jubileuszowy Lublin, jakies Ketrzyny itp. A ten kapsel na pewno jest starszy niz 2001.
Comment
-
-
Informacje o Przedsiębiorstwie Produkcyjno-Handlowo-Usługowym "Albana" można znaleźć tutaj
Chyba jednak jest to kapsel z oranżady. Nie wiem czy link zadziała, bo jest to wynik wyszukiwania jakieś dziwnej wyszukiwarki.
Comment
-
-
Dięki wszystkim za pomoc w identyfikacji, choć teraz będę musiał wyłączyć go z kolekcji. Tak czy inaczej - wasze zdrowie !!! (,,Zdrojowe" z Konstancina - ostatnio bardzo się polepszyło)www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
Comment
-
Comment