czy komus z Forumowiczow jest on znany?
identyfikacja kapsla
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Tez się pytałem o to kiedyś, ale nikt nie wiedział.. klik Istnieje jeszcze zielona wersja.
PS Mam ten wzór na wymianę, może ktoś jest chętny?Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
-
-
Jedyna pewna informacja to to iż jest on z rozlewni. Niestety zarówno mi jak i innym Kolegom kapslarzom nie udało się ustalić jaka. Osobiście liczę go jako N/N rozlewnia.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Kilka browarów stosowało ten kapsel.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Ciężko przypisać ten kapsel do browaru, prędzej do rozlewni, o czym wspominał Cooper. Biorąc pod uwagę uniwersalność nazwy na blaszce, mógł on być stosowany w tamtych latach przez kilka rozlewni, a więc ciężko do dzisiaj ustalić konkretnego producenta.
Comment
-
-
Uwaga!
Ktoś z browarowiczów wysłał mi e-mail w sprawie dokonania wymiany na ten kapsel. Niestety nie mogę odpowiedzieć bo jego skrzynka nie przyjmuje mojej poczty. Proszę o zgłoszenie się na PW!Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
Comment