Podstawki z Cyrylicą...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Grzegorz_J_bie
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.04
    • 261

Podstawki z Cyrylicą...

Czy ktoś zna strony internetowe, bądź jakieś katalogi z podstawkami, na których widnieją napisy Cyrylicą?? Chodzi mi głównie o podstawki rosyjskie, ukrainskie, litewskie itd. Jedną taką stroną jaką znam to www.nubo.ru
    Last edited by Grzegorz_J_bie; 2003-08-17, 11:46.
    beermats_mezyk@op.pl
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Niedawno widziałem w Allegro katalog (drukowany) podstawek z (chyba) Litwy. Sprzedaje lub sprzedawał go nasz kolega Uszok73. Starsze wafle z czasów ZSRR mogły tam mieć napisy cyrlicą.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Petrax
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.12
      • 662

Сайт про пиво – це ресурс, присвячений всьому, що стосується цього напою. Тут ви знайдете огляди різних сортів пива, статті про пивоварні, рецепти домашнього пивоваріння, а також поради щодо дегустації. Сайт також пропонує новини з індустрії, події та фестивалі, пов'язані з пивом, а також корисні поради для любителів та експертів.

No i oczywiście moja http://ptxc.de.vu
      In cervisia veritas
      http://www.ptxc.de.vu
      Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• Grzegorz_J_bie
        • 2002.04
        • 261

Wielkie dzięki panowie!!
        beermats_mezyk@op.pl

Comment

• beny
          • 2001.03
          • 984

Witam

to co było sprzedawane na Allegro to zaledwie zwiastun katalogu litewskiego, który przygotowuje Linas Turauskas <Linas.Turauskas@ism.lt> Katalog ma być gotowy na dniach. W samym katalogu około 400 wzorów. Litwini stosują dość dziwną numerację (z punktu widzenia polskiego katalogu) otoż całkowicie różne podstawki otrzymują oddzielny numer, odmiany podstawki w obrębie danego rodzaju kolejne litery alfabetu ABC... i jeszcze był jeden podział ale nie pamiętam czego dotyczył

Opisy w katalogu litewskie (za rok w II wydaniu angielskie)

Katalog będzie w formie elektronicznej (CD) koszt nieznany (wraz z żoną otrzymujemy autorski egzemplarz darmowy ;-))

Po zakończeniu prac Linas i ekipa zaczynają przygotowywać katalog podstawek łotewskich

Jez również "katalog" podstawek Ukrainskich (79 sztuk) zrobiony prze polaków przy współudziale ukrainskiego forum piwnego (chyba tak mozna to określić)

O rosyjskim katalogu nic nie słyszałem a to co na stronach można zobaczyć to tylko wierzchołek góry lodowej (na żadnej ze stron Podanych przez Petraxa nie uświadczymy podstawki starszej niż 1960 nie mówiąc już o przedwojnie)

Z tego co obserwujemy z żoną robi się modne zbieranie podstawek z europy wschodniej (szkoda, że nie ma podobnej tendencji w etykietkach) i wcale sie temu nie dziwimy lepiej jest mieć w zbiorze kilkadziesiąt sztuk europy wschodniej niż kilkaset sztuk zachodniej :-)
          Z piwnym pozdrowieniem
          Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• sopista
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 1747

Z tego co obserwujemy z żoną robi się modne zbieranie podstawek z europy wschodniej (szkoda, że nie ma podobnej tendencji w etykietkach) i wcale sie temu nie dziwimy lepiej jest mieć w zbiorze kilkadziesiąt sztuk europy wschodniej niż kilkaset sztuk zachodniej :-)
            Po prostu jeśli chodzi np o Rosję to etykiet są niesamowite ilości.
            Ja nie przyznaję się do dużej kolekcji, ale mam ich ok. 10 tys.
            Z rankingów wynikają ilości ok. 25-30 tys. Rosyjskich.
            A Ukraina, Białoruś i reszta. Sama Litwa zasypuje ostatnio lawinowo
            I to pewnie dlatego.

Comment

• beny
              • 2001.03
              • 984

No tak ale etykiety z innych panstw bylego bloku wschodniego - Rumunia, Albania, Bułgaria, Węgry - nie ma tego wcale dużo a ludzi i tak nie zbierają albo zbierają na pół gwizdka:-(
              Z piwnym pozdrowieniem
              Radosław Kwiecień

Comment

• Petrax
                • 2001.12
                • 662

Na pewno trudniej o zdobycie starszych podstawek ze wschodu, z czasów ZSRR, niż egzemplarzy polskich z tego samego okresu. W Związku Radzieckim piwo było raczej mało popularnym napitkiem i stąd też chyba ogólnie mała ilość podstawek z tamtych lat. Obecnie często pojawiają się jakieś nowości, a masówka zza Buga przedostaje się szybko do Polski. Rosja to wielki kraj i na pewno sporo ciekawego da się stamtąd wycisnąć.

Ja zbieram Europę wschodnią właśnie dlatego, że podstawki nie napływają mi lawinowo do kolekcji, co utrudnia ich sortowanie i przechowywanie. Czasami zdobycie jednej sztuki np. z Rosji daje większą przyjemność niż np. cały worek podstawek niemieckich.
                In cervisia veritas
                http://www.ptxc.de.vu
                Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• Grzegorz_J_bie
                  • 2002.04
                  • 261

Czy wiadomo już coś więcej na temat tego katalogu litewskiego?? Beny odpisz mi w końcu na meila - prosze!!
                  beermats_mezyk@op.pl

Comment

• uszok73
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2003.01
                    • 135

Jeżeli chodzi katalog litewski to on już jest w wersji cd-matka,
                    ten który ja oferowałem na allegro był praktycnie ten sam bez 7 sztuk i numeracji , to tyle .
                    ps: w październiku będę miał orginał , jak się pojawi to służę mailem do twórcy!

Comment

• beny
                      • 2001.03
                      • 984

uszok73 napisał(a)
                      Jeżeli chodzi katalog litewski to on już jest w wersji cd-matka,
                      ten który ja oferowałem na allegro był praktycnie ten sam bez 7 sztuk i numeracji , to tyle .
                      To musiałeś mieć co najmniej 2 wersje katalogu drukowanego, bo ten, który otrzymaliście na giełdzie w Żywcu miał straszne luki

ps: w październiku będę miał orginał , jak się pojawi to służę mailem do twórcy!
                      mail do tworcy kilka listów powyzej
                      adres strony Linasa z podstawkami z Litwy
                      w jego kolekcji
                      Z piwnym pozdrowieniem
                      Radosław Kwiecień

Comment

• uszok73
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2003.01
                        • 135

a owszem...

Comment

• beny
                          • 2001.03
                          • 984

Jest juz katalog podstawek ukrainskich - wersja online pod adresem:www.coasters.com.ua
                          Z piwnym pozdrowieniem
                          Radosław Kwiecień

Comment

• Grzegorz_J_bie
                            • 2002.04
                            • 261

Poprostu super!!
                            beermats_mezyk@op.pl

Comment

• Krzych15
                              • 2002.10
                              • 596

Po giełdzie w Wilnie jestem posiadaczem katalogu Litewskiego w wersji CD.
                              krzych
                              Dzień bez piwa to stracony dzień.

Comment

Przetwarzanie...