Tym razem proszę o info z jakiego browaru lub rozlewni pochodzi ten kapsel ?
jaki browar lub rozlewnia ?
Collapse
X
-
jaki browar lub rozlewnia ?
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuTagi: brak
-
-
a co jest na nim napisane?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Myślałem że widać. Dosłownie jest napisane "NIE PAST." i tyle...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
stawiam raczej na browar, rozlewnia chyba by się nie podejmowała rozlewu piwa niepasteryzowanego...Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Przy okazji identyfikacji tego kapsla, mam pytanie. Jak traktujecie takie kapsle, wliczacie je do kolekcji? Takie browary jak Witnica, Częstochowa, na każdym swoim piwie mają kapsel tylko z drukiem nazwy piwa lub browaru. Z samej Witnicy mam chyba sześć różnych kapsli.
Comment
-
-
Te szesc to malo - ja mam ponad 10. A czy wliczac do zbioru - to juz kazdy sobie musi odpowiedziec sam. Wazne to jest przy wypelnianiu ankiety - moze Wzmacniacz poda w przyszlorocznej, co nalezy wliczac??? Dla mnie jednak zdecydowanie sa to kapsle piwne, wiec nie mam sie co ich wstydzic...
Comment
-
-
Podczas naszego ostatniego spotkania Krzysiek wspominał, że każdy
wypełniający ankietę sam wskaże jakie kapsle zbiera, tzn. że określi jaki podział stosuje czy zbiera z podziałem na sygnatury, przesunięcia, odcienie i co tam jeszcze można wymyśleć.
Odpowiedzi samego Krzyśka możemy się spodziewać pod koniec września, chyba, że wcześniej dorwie jakiś komputer.
Comment
-
-
Haaaa !!!!! I w końcu nie wiecie jaki to kapselek ?!!Skupcie się , wytężcie birroumysły ! Liczę na Was ! Temat zaliczania lub niezaliczania danych kapsli był już wałkowany do bólu w innych postach.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment