Grecja ??? Piwo ???

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Grecja ??? Piwo ???

Trafił do mnie kapsel - niestety, nie mam skanera - który postaram się w miarę dokładnie opisać.

Złota blacha, wokół napis ΣYNATAIPIKA OINOΠOIEIA XANIΩN, w środku zarys godła z Pucharem Świata w piłce nożnej. Wszystkie garfiki czerwone.

Help !!!!
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Hellenic Breweries, Ateny
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Grecja, Ateny, Lemesou 3, Paragon Brewery
      pebejot
      Sporych rozmiarów browar regionalny z własnym wyszynkiem zlokalizowany z dala od centrum Aten, za to tuż przy stacji metra Agios Dimitrios czerwonej linii 2.
      Jest to otwarty w 2021 roku browar w stylu amerykańskim. Wszystko znajduje się w hangarze dawnej hali przemysłowej.
      Pół powierzchni...
      2024-06-28, 08:00
    • yavo
      Grecja, Ateny, Barley Cargo, Kolokotroni 6
      yavo
      Świetna miejscówka z kilkunastoma piwami z kranu i dziesiątkami z butelkami. Niestety fotki nie wchodzą, postaram się dorzucić je za kilka dni. Pozdrowienia znad jaśminowej IPY i winogronowego ALE'a.
      2019-01-05, 16:40
    • bastion
      Grecja, Saloniki, Armenopoulou 19, Oinopneumata Liquor Store.
      bastion
      Niewielki sklepik z nazwy raczej ukierunkowany na mocniejsze trunki, ale w rzeczywistości jest chyba odwrotnie.
      Saloniki oferują szeroką gamę kraftowych piw, ale raczej w lokalach. To taki model włoski gdzie idzie się do knajpy by napić się piwa. Sklepów stacjonarnych ukierunkowanych...
      2023-08-18, 10:34
    • bastion
      Grecja, Chania, Leoforos Kazantzaki 102, Lafkas Brewery.
      bastion
      Kreta wydawała mi się kiedyś z piwnego punktu widzenia wyspą jałową. Bo cóż tam w tym temacie mogło być ciekawego. Jakieś pseudopiwne Alfy czy inne wodniste lagery spijane na plaży i knajpkach za mocno zawyżone ceny?
      To było kilkanaście lat temu. Niedawno przeglądnąłem jakieś...
      2022-02-07, 23:04
    • yaro74
      Hellenic (Atalanti), EZA Hellenic Pilsener Beer
      yaro74
      Piwo o zawartości alkoholu 5,2%.
      Kolor: złoty, klarowny.
      Piana: średniowysoka, drobno i średniopęcherzykowa, dość trwała, zostawia ślady na szkle.
      Zapach: średnio intensywny, jak na pilsa nieco dziwny, słód, karmel, nawet lekkie nuty opiekane, chmielu brak.
      Wysycenie:...
      2017-11-16, 19:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...