Hej Misie Rumiane ! Czy wiecie może co to za kapselek? Czy w ogóle polski ? Dostałem go od kolesia który wie że zbieram tylko polskie kapslle więc teoretycznie powinien być on polski , jednak coś nie za bardzo mi na takowy wygląda. Data "1623" kojarzy mi się ze Szczyrzycem ale....Na ząbkach granatowa niepolska sygnatura owal z literą "h" a w niej mniejszą - "n"(III) i liczba "1451" (II).
kapselek kroon
Collapse
X
-
kapselek kroon
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuTagi: brak
-
-
Dzięx za info.Daj Dryx adres na PW to Ci go wyślę.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
dryx napisał(a)
no niestety nie jest to polski tylko holenderski, browar - Bierbrouwerij de Koningshoeven , ten który warzy znane piwo La Trappe
podaje jedna z podstawek tego piwa
Z powyższych stron można się dowiedzieć że browar "De Kroon" był brawarem niezależnym aż do 1999 roku, w którym to został kupiony przez Bavarię, a po niedługim czasie cała produkacja została przeniesiona do macierzystego Lieshout. Skąd my to znamy?
Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
zadałem sobie trudu isprawdziłem jak to w końcujest z tym Kroon
a więc obecnie produkowane jest w browarze De Koningshoeven
link - http://www.latrappe.nl/bieren.html
zaś browar ten obecnie należy do browaru Bavaria co można sprawdzić na stronie - www.bavaria.nl
ot i to cała zagadka
Comment
-
Comment