Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Raczej 1962-1968.Normy przeważnie pojawiają się na etykietach z 2-letnim "opóźnieniem".Przynajmniej te z lat w których już zbierałem.Np norma PN-89 pojawiła się na etykietach w 1991 roku a obecna PN-95 w 1997.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Cooper napisał(a) ...Normy przeważnie pojawiają się na etykietach z 2-letnim "opóźnieniem"....
Normy nie mogły pojawiac się z opóźnieniem, ponieważ jest to i było bardzo ściśle przestrzegane prawo. Ja nie zaobserwowałem takiego zjawiska. Pamiętam etykiety z normą ZN-80 - były w 1980 r., PN-81 w 1981 r. póxniejsze polskie i zakładowe, które pamiętam - też na bieżąco.
Hmmm...ZN-80 i początków PN-81 nie pamiętam (zwłaszcza jako kolekcjoner) ale póżniejsze - PN-89 i 95 z pewnością nie pojawiły się na etykietach w tych latach.Widać to nawet w ówczesnych corocznych spisach etykiet kol. Piotrowskiego.Ponadto wprowadzenie "w życie" normy , dostosowanie technologii produkcji do danej normy też zajmuje trochę czasu - pewnie stąd ten poślizg.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Normy to jedno a druk na etykietach to drugie.Kiedy w połowie lat 80-tych obowiązywała norma PN 81 browar w Ciechanowie miał wciąż na etykietach PN 73.
Comment