Mam prośbę o identyfikację kufla z napisem " ZNOJMO ". Nie mogę dołączyć obrazka.
Znojmo ?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Najmłodszy Znojemski browar nosi nazwę Old Cock. Powstał w miejscu starych garaży, a za sąsiadów ma ładnie odnowione budynki biblioteki, oraz muzeum.
Plecami graniczy z murami Klasztoru Minorytów, który z drugiej strony za sąsiada ma Browar Znojmo.
Browar pracuje pełną...-
Channel: Czechy
-
-
Browar zmienił swoją siedzibę i został przeniesiony na ulicę Dvořákova 1595/6. Tam sąsiaduje z pensjonatem i restauracją Victoria.
Warzelnia ta sama, tanków jest 9, a o dziwo do 3 skurczyła się otwarta fermentacja. Piwa dalej napijemy się na rynku w piwiarni u Šneka gdzie wali stęchlizną,...-
-
-
Browar z południowych Moraw:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%BD-pivovar
Piłem to piwo "w gościach" więc nie było jak dokładnie zapisać/opisać,...-
-
-
Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim.
Lżejsza (ale nie lekka) pszenica - 11,5% ekstr, 4,9 % alk., 20 IBU uwarzona we współpracy/dedykowana zespołowi LaBrassBanda, który łączy bawarski folk oparty na instrumentach dętych z lekkim reggae, ska, itp. Czyli w zamierzeniu...-
Channel: Niemcy
-
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Zuli) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Oktawia to chmiel oparty na chmielach Brewers Gold oraz Northern Brewer i dzikie odmiany z d. Jugosławii
Aromat -...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment