1- rozlewnia Kacice, 2- browar Męcka Wola , 3- n/n rozlewnia , 4-rozlewnia Przasnysz , 5-browar Zielona Góra , 6- rozlewnia Fordon k. Bydgoszczy , 7- Finlandia , 8- Wielka Brytania.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Kieruję pytanie, być może trochę naiwne, ale liczę na szczerą odpowiedź, a w ostateczności przychylność …
Ostatnio na portalu aukcyjnym eBay była oferta pakietu etykiet polskich z jedną etykieta przedwojenną z Browaru Obywatelskiego w Starogardzie...
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
Browar rzemieślniczy znajdujący się w dzielnicy magazynowej w Honolulu, 9 km od Waikiki.
W wielkiej hali w otoczeniu warsztatów i magazynów znajduje się browar i jednocześnie firmowy bar.
Doskonałe miejsce, gdzie można oddawać się konsumpcji obserwując jednocześnie produkcję....
Miejsce z historią, więc długo czekałem, by go dodać, bo nie było tu piwa.
Przed wojną i za okupacji był tu skład i rozlewnia piwa, o której wspominałem tu https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...29#post2318229 (zdjęcia). W bliższych nam czasach budynek popadał w ruinę i po rewitalizacji Pl....
Przeglądając wielkie remanenty w dziale Kolekcjonerstwo spostrzegłem przeniesienie mojej cenówki do browaru Radom - id:45830.
Analizując sporą część etykiet z mojego zbioru piwnych miśków na jednych jest napisane:
"Browar Radom. Napełniano Hortaqua.
Na następnych...
Comment