Jaki browar uwarzył to piwo: Mocne Szkockie Ciemne, alk 6,2%, browar F, ZUH "Pianox" Kopyść 48?
Browar F ?
Collapse
X
-
Fortuna
Kopyść nie zawsze umieszcza całe nazwy browarów, ale Fortunę ostatnio rozlewał (Browarek), a są tam może inne jakies opisy czy tylko tajemnicze Browar F?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
wg mnie Krajan przeprowadził się z Irlandii do Szkocji.
może trzeba kod kreskowy porównac.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja zakupiłem w Warszawie w piwiarni Gambrynus w Blue City. Etykieta dokłądnie taka sama, również tu pojawiają się Pianox, Browar F i Kopyść. Wygląda jak te z Krajana, tu pisze, że Fortuna. Ot zagwostka. Z drugiej strony, w wyżej wymienionym sklepie był cały zestaw piw z Fortuny, a z Krajana ani jednego, więc może Szkockie dotarło razem z Czarnym, Ratuszowym i Gnieźnieńskim?
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
To jest na 100% browar Fortuna z Miłosławia.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pamiętam, że to piwko pojawiło się do publicznej degustacji w autokarze wycieczkowym na trasie Żywiec - Cieszyn i w trakcie dyskusji "komisyjnie" zostało zaliczone do Fortuny.Comment
-
Kopyść już wcześniej rozlewała Miłosław (np Browarek) więc teraz i jeszcze oprócz zwykłych pilsów i mocnego wzięli się za rozlew ciemniaczka.
(Art, dodasz tego ciemniaczka do oceny? - właśnie chłodzi mi sie w lodóweczce).
Aha, zakupiłem je na zywieckiej giełdzieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment