prosze o identyfikacje (kraj/browar):
i znow podstawki...
Collapse
X
-
eichhof - szwajcaria
rakavski browar - białoruś
ha...cos tam - niemcy
stolichno pivo - bułgariaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
kloss napisał(a)
"Stolichno"-Zagorka Brewery,Stara Zagora,Bułgaria.Comment
-
Comment
-
Na stronie stolichno wyczytałem na początku że Stolichno jest znakiem zastrzeżonym Ariana Brewery S.A.
Valeri Leonov z Rosji w swojej kolekcji tą podstawke ma poprostu pod "Stolichno" i żeby było śmieszniej to oprócz Stlolichno ma jeszcze i Zagórke i Ariane.
Natomiast na stronie widzimy bułgarskie browary a wśród nich tak jak poprzednio wszystkie 3.
Jakoś to strasznie zagmatwane, przynajmniej dla mnie, ale licze że może Wy coś z tego zrozumiecie...Comment
-
kloss napisał(a)
Jestem pewien,że "Stolichno" to Zagorka Brewery bo akurat byłem niedawno w Bułgarii i piłem zarówno "Stolichno" jak i produkty browaru w Sofii.
Czasami nie trzeba pić aby wiedzieć lepiej - ot wystarcy zbiór etykiet :-).
Myślę, że temat czyje to piwo ostatecznie został rozwiązany !!!Comment
-
Będę obstawał przy swoim.Na puszce/butelkowego nie trafiłem/ było napisane "Zagorka Brewery".Tam gdzie piłem z kija też była serwowana tylko "Zagorka".Z browaru "Ariana" nie trafiłem nic ciemnego.Muszę jednak zaznaczyć,że herby browaru na "Zagorce" i "Arianie" są identyczne chociaż z całą pewnością są to różne browary.Comment
Comment