Na skrzynkę ?Nie słyszałem o przywieszkach na skrzynki. W jaki sposób by się je wieszało ? Ponadto bardzo prawdopodobne że mogly by łatwo zostać zerwane przy transporcie i przekładaniu skrzynek.Chyba bardziej przywieszka na butelkę. Czy ta pętelka nie pasuje przypadkiem do szyjki butelki ? W obecnych czasach spotkałem się już z takimi bajerami np na austriackim piwie Eggelberg.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
koniu napisał(a) Mam watpliwości dowiem się u żródla
Niby od kogo się dowiesz?
Epikur z Samos.
To jest na pewno etykieta, zawieszano je najczęściej na kabłąku zamknięcia drucianego butelki, sznureczek był najczęściej dwukolorowy - tak wskazują artefakty i reklamy z Pomorza i tak stosują te zawieszki niektóre browary z Bawarii (dziś częściej wieszają różne bzdetne znaczki, ale sznurek jest nadal dwukolorowy). Na takiej etykiecie była wybita data przydatności do spożycia (dawniej nieodległa) i nr partii.
koniu napisał(a) Mam watpliwości dowiem się u żródla
skoro masz wątpliwości i odpowiedzi forumowiczów Cię nie zadowalają to jaki jest sens pytania sie ogółu, trzeba było od razu skierować się do "źródła"
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Becik, no przecież chodzi o identyfikacje, a tak na serio to po co wklejałem te linki, one wyjaśniają sprawę przywieszek, nie wiem czemu Koniu chce się jeszcze pytać o to Hugo Scobla , Scobel napewno ma ważniejsze sprawy na głowie.
Epikur z Samos.
darek99 napisał(a) Becik, no przecież chodzi o identyfikacje, a tak na serio to po co wklejałem te linki, one wyjaśniają sprawę przywieszek, nie wiem czemu Koniu chce się jeszcze pytać o to Hugo Scobla , Scobel napewno ma ważniejsze sprawy na głowie.
no pewnie że ma ważniejsze rzeczy na głowie kwiatki ,sporo ziemi ,flakony ,znicze itp
Comment