A czy te są piwne?
Proszę o identyfikację dekli (ponownie)
Collapse
X
-
Ja rozpoznałem tylko podstawkę z niedźwiadkiem.
To jak najbardziej piwny wafel z czasów byłej NRD. Mógłby słuzyc jako rekwizyt w filmie pt. "Goodbye Lenin".
Swoją drogą, w Niemczech sporo osób zbiera temat NRD. Mimo, że niezbyt atrakcyjne graficzne to coś w sobie mają...
Dwóch pozostałych nie znam.
Na ostatniej widnieje nazwa jakiegoś klubu. I pewnie jest to klubowy dekiel...Comment
-
tetley -wielka brytania, woodpecker cider z Bulmers'a. Natomiast bardziej ogólnie to zaproponowałbym ci stosować metodę -napis z dekla przypominajacy nazwę wrzucic na przyklad w google.combo spora część twoich dekli do identyfikacji pochodzi z popularnych browarów.Można też spróbować czytać napisy ze zrozumieniem treści:VEB Getrankekombinat Berlin to nic innego jak fabryka napojów Berlin(tłumaczenie dosłowne),a VB-to przykładowo jest najpopularniejsze piwo w Australii( tak twierdzą kangury)
pozdrawiam
Comment
-
1. wino chyba Austria
2. piwo Belgia
3. piwo Brazyliapozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
Related Topics
Collapse
-
Witajcie!
mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję
...-
Channel: Identyfikacja
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Musiałęm wgrać łatki do oprogramowania serwisu.
Gdyby standardowe funkcje forum nie działały proszę przed zgłoszeniem błędu usunąć pliki tymczasowe z pamięci swojej przeglądarki i spróbować ponownie.-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
2024-04-06, 22:23 -
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
-
-
proszę zorientowanych o datowanie i wskazanie huty
oczywiście, w miarę możliwości
chciałbym wiedzieć, z czego piję
a kufelek jest z 'wystawki'
z góry dzięki za info3 Photos-
-
- Loading...