Proszę o burzę mózgów i podzielenie się ze mną wszelkimi informacjami jakie posiadacie na temat poniższych kapsli
Pytanie podstawowe - które sztuki są piwne a które nie?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
3 Tymbark, to rozlewniany, 4 chyba jednak soczek, 6 POB pojawił się kiedyś w katalogu Sikora, ale raczej jako ciekawostka, głowy se uciąć nie dam, czy zagościł na piwie.
paveuek napisał(a) Kapsel nr 2. jest łudząco podobny do tej rozlewni Alfa - chyba też należy do niej?
Tylko, czy napewno są to kapsle z tej rozlewni piwa, podanej przez Becika. Ja posiadam także kapsel z rozlewni Alfa (inny niż te przedstawione), tylko, że ta zajmowała sie rozlewem napojów chłodzących (orange, lemon itp.) i pochodziła z okolic Wałbrzycha.
robox napisał(a) Tylko, czy napewno są to kapsle z tej rozlewni piwa, podanej przez Becika.
tego nie wiem, jedynie wskazałem na fakt, że działała taka rozlewnia pod taką nazwą, kapsle mogą być z niej ale nie muszą, natomiast nie spotkałem się z inną RP bądź piwem o nazwie ALFA więc mozna wysunąć prosty wniosek, jeśli kapsle są piwne to raczej są z tej rozlewni (chyba, że ktoś zna inną o tej samej nazwie) bądź nie mają nic z wspólnego z piwem i pochodzą z jakiegos zakładu produkującego oranżadki lub inne napoje
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
kapsel 1, 2 to raczej na pewno zagranica. mam obydwa w zagranicy w N/N i obydwa były znalezione w gdanskim porcie.wczesniejsze próby wyjasnienia co to jest nie powiodły sie kapsel nr3 piwko kapsel chodził w gdańskich sklepikach na browarze początek lat '90. kapsle 6, 8 to reklamy fabryki kapsli z krakowa ale nie chodziły na piwach raczej, do tej pory nikt nie potwierdzil takiej opcji.
[QUOTE]paveuek napisał(a) Proszę o burzę mózgów i podzielenie się ze mną wszelkimi informacjami jakie posiadacie na temat poniższych kapsli
Pyt anie podstawowe - które sztuki są piwne a które nie? [/QUOTE
Paveuku-wydaje mi się ,że wszystkie kapselki są z napojów i z wody mineralnej. Przynajmniej ja je takie pamiętam
Pozdrawiam wszystkich -Tezzeusz]
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Dzień dobry. Jestem kolekcjonerem kapsli. Zastanawiam się czy nie ma osób chętnych, aby podarować mi kapsle za darmo?, ponieważ jestem dopiero początkującym zbieraczem kapsli....
Witam forumowiczów,
wiem, że mogę na was liczyć z pomocą, dlatego proszę was o pomoc w identyfikacji tych trzech kapsli. W odniesieniu do kapsli 717 oraz 726, jedynie mam miasto oraz kraj pochodzenia, tylko brakuje mi producenta/firmy oraz nazwy (jeśli owa istnieje). Próbowałem szukać tych...
Wiele już lat temu udzielałem się tutaj, ponieważ wraz z synem zbieraliśmy aktywnie kapsle. Trwało to kilka lat, ale od kilku lat syn się już nie interesuje i mój zapał też się zmniejszył. Całość kolekcji liczy 9 segregatorów...
Comment