Proszę o burzę mózgów i podzielenie się ze mną wszelkimi informacjami jakie posiadacie na temat poniższych kapsli
Pytanie podstawowe - które sztuki są piwne a które nie?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
3 Tymbark, to rozlewniany, 4 chyba jednak soczek, 6 POB pojawił się kiedyś w katalogu Sikora, ale raczej jako ciekawostka, głowy se uciąć nie dam, czy zagościł na piwie.
paveuek napisał(a) Kapsel nr 2. jest łudząco podobny do tej rozlewni Alfa - chyba też należy do niej?
Tylko, czy napewno są to kapsle z tej rozlewni piwa, podanej przez Becika. Ja posiadam także kapsel z rozlewni Alfa (inny niż te przedstawione), tylko, że ta zajmowała sie rozlewem napojów chłodzących (orange, lemon itp.) i pochodziła z okolic Wałbrzycha.
robox napisał(a) Tylko, czy napewno są to kapsle z tej rozlewni piwa, podanej przez Becika.
tego nie wiem, jedynie wskazałem na fakt, że działała taka rozlewnia pod taką nazwą, kapsle mogą być z niej ale nie muszą, natomiast nie spotkałem się z inną RP bądź piwem o nazwie ALFA więc mozna wysunąć prosty wniosek, jeśli kapsle są piwne to raczej są z tej rozlewni (chyba, że ktoś zna inną o tej samej nazwie) bądź nie mają nic z wspólnego z piwem i pochodzą z jakiegos zakładu produkującego oranżadki lub inne napoje
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
kapsel 1, 2 to raczej na pewno zagranica. mam obydwa w zagranicy w N/N i obydwa były znalezione w gdanskim porcie.wczesniejsze próby wyjasnienia co to jest nie powiodły sie kapsel nr3 piwko kapsel chodził w gdańskich sklepikach na browarze początek lat '90. kapsle 6, 8 to reklamy fabryki kapsli z krakowa ale nie chodziły na piwach raczej, do tej pory nikt nie potwierdzil takiej opcji.
[QUOTE]paveuek napisał(a) Proszę o burzę mózgów i podzielenie się ze mną wszelkimi informacjami jakie posiadacie na temat poniższych kapsli
Pyt anie podstawowe - które sztuki są piwne a które nie? [/QUOTE
Paveuku-wydaje mi się ,że wszystkie kapselki są z napojów i z wody mineralnej. Przynajmniej ja je takie pamiętam
Pozdrawiam wszystkich -Tezzeusz]
Comment