Z którego roku moze pochodzić ten kufel i ile moze być wart? Na spodzia ma wygrawerowany rużanieć w kształcie serca Napis jest niemiecki TICHAUER BIER
Kufel z Tyskiego
Collapse
X
-
Pochodzi z okresu okupacji 1940-1945.
Wart jest tyle ile ktoś za niego zapłacipozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej -
Ten różaniec to zapewne wygrawerowana korona - herb browaru Książęcego w Tychach.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Co oznacza, że jest to "typowa prasówka" ?
Czy chodzi o typ nadruku ?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Znaczna część przedwojennego szkła ma takie nieco wypukłe nadruki , ale na pewno nie jest to rękodzieło.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
grzeber napisał(a)
Co oznacza, że jest to "typowa prasówka" ?
Czy chodzi o typ nadruku ?
Nadruk jest wykonany emalią na kalkomanii, a następnie przyklejany do szkła i wypalany. Emalii nakłada się więcej niż zwykłej farby, stąd taka wypukła forma.Comment
Related Topics
Collapse
-
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......-
Channel: Identyfikacja
-
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
trochę Mason namieszał z Baltic porter day , ale my robimy sobie swego rodzaju rozgrzewkę przed nim :d czyli nasze opolskie interiorowe spotkanie porterowe i w tym roku odbędzie się na pewno, choćby miały na nim być tylko 3 osoby
Formuła jak w poprzednich edycjach. Każdy bierze...-
Channel: Festiwale piwne
2024-12-15, 23:21 -
-
Tak atrakcyjne miasteczko jakim jest Stara Lubovna którego dominantą jest urokliwe zamczysko, wręcz prosiło się o browarek. Tłumy turystów zaglądające w to miejsce zyskały miejsce gdzie można ciekawie spędzić czas. Kompleks Nestville co prawda umiejscowiony jest we wsi Hniezdne, ale to...3 Photos
-
Channel: Słowacja
-
-
U podnóża Železných hor leży malutka wioska Loučky. W lecie 2022 roku Jakub i Klára własnie tam otwierają malutki, rodzinny browarek.
Od głównej ulicy do browaru jest około 200 metrów. Mały domek ze sporym, zielonym ogrodem w strugach deszczu wyglądał bajkowo. Na...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment