czy ktos wie na pewno jakie to rozlewnie ? chodzi mi przynajmniej o miejscowość. id -4850,4849,4848,4847.
HELP nieznane rozlewnie
Collapse
X
-
ID 4850 - jest etykieta browarnianą
ID 4849, - rozlewnia Eprus, Katowice
ID 4848, - rozlewnia WAK, Siemianowice
ID 4847, - jest etykietą browarnianąGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Witam ponownie
Wak była spółeczką na terenie byłej kopalni i z tego co wiem nie prowadziła rozlewni, prawdopodobnie Eprus to sp. z o.o. z terenu Katowic, jak oznaczono na etykietach to dystrybutorzy a rozlewać mogła każda rozlewnia. któreś z tych etykiet pochodzą od R. Chaberskiego a on sam nie pamięta skąd je wynalazł, twierdzi że prawdopodobnie gdzieś w okolicach Pyrzowic / lotnisko/. Na czym opierasz tezę że dwie pozostałe są browarniane?
Comment
-
-
opieram na katalogu Pawła PiotrowskiegoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Dzięki za odpowiedź ale dalej nie przybliżyło mnie to do sedna sprawy, będę musiał znależć conajmniej osoby które pracowały w tych dwóch spółkach a nie będzie to łatwe. A propos browaru w Siemianowicach, czerwonymi etykietami Carmen oznaczano piwo z browaru siemianowickiego a na etykietach widnieje tylko logo BG zabrze , moim zdaniem to ch-stwo lub drobnomieszczaństwo. Mam na to niezbity dowód skan reklamy tego napoju.
Comment
-
-
taki juz los większych fuzji, na etykietach z Częstochowy, Raciborza etc tez były tylko i wyłącznie logo browarów zabrzańskich.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Wiem , ale nazwy Kmicic, Roger etc. mówiły same za siebie, a taki Carmem mnie się kojarzy tylko z operą. Kilka lub troche więcej lat temu byłem w browarze w Grybowie gdzie pod marką Roger warzono napój piwopodobny dla Zabrza. Aby odczytać tekst "warzone w browarze Grybów" bodajże koloru srebrnego na szarej obwódce trzeba było mieć farta lub przynajmniej w moim przypadku kojarzyć Rogera z Rybnikiem.
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
lager62 napisał(a)
A propos browaru w Siemianowicach, czerwonymi etykietami Carmen oznaczano piwo z browaru siemianowickiego a na etykietach widnieje tylko logo BG zabrze , moim zdaniem to ch-stwo lub drobnomieszczaństwo. Mam na to niezbity dowód skan reklamy tego napoju.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Carmen oczywiscie , ze Siemianowice.
Na tarenie Wak-u byliśmy kiedyś z żoną ale dostaliśmy tylko kilka etykiet na portierni.
Miejsce rzeczywiście dziwne i nie jestem przekonany czy linia do rozlewu tam się rzeczywiście mieściła.
Comment
-
-
beny napisał(a)
Carmen oczywiscie , ze Siemianowice.
Na tarenie Wak-u byliśmy kiedyś z żoną ale dostaliśmy tylko kilka etykiet na portierni.
Miejsce rzeczywiście dziwne i nie jestem przekonany czy linia do rozlewu tam się rzeczywiście mieściła.
Może uda mi się ustalić właścicieli tej spółeczki i dowiem się gdzie rozlewano to piwo, jak będę coś wiedział to napiszę.Może ktoś zrobi to samo odnośnie Eprusa?
Ps beny - od roku mam u Ciebie obiecane dobre skany p/w Siemianowic!!
Kto mi powie jak dołączyć obrazek?
Comment
-
-
lager62 napisał(a)
Wiem , ale nazwy Kmicic, Roger etc. mówiły same za siebie, a taki Carmem mnie się kojarzy tylko z operą. Kilka lub troche więcej lat temu byłem w browarze w Grybowie gdzie pod marką Roger warzono napój piwopodobny dla Zabrza. Aby odczytać tekst "warzone w browarze Grybów" bodajże koloru srebrnego na szarej obwódce trzeba było mieć farta lub przynajmniej w moim przypadku kojarzyć Rogera z Rybnikiem.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
O ile się nie mylę to wspomniany Roger z Grybowa był warzony nie dla Zabrza tylko dla Rybnickiego Gerpolu.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment