HELP nieznane rozlewnie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lager62
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.02
    • 19

HELP nieznane rozlewnie

czy ktos wie na pewno jakie to rozlewnie ? chodzi mi przynajmniej o miejscowość. id -4850,4849,4848,4847.
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

ID 4850 - jest etykieta browarnianą
    ID 4849, - rozlewnia Eprus, Katowice
    ID 4848, - rozlewnia WAK, Siemianowice
    ID 4847, - jest etykietą browarnianą
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• lager62
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2003.02
      • 19

Witam ponownie
      Wak była spółeczką na terenie byłej kopalni i z tego co wiem nie prowadziła rozlewni, prawdopodobnie Eprus to sp. z o.o. z terenu Katowic, jak oznaczono na etykietach to dystrybutorzy a rozlewać mogła każda rozlewnia. któreś z tych etykiet pochodzą od R. Chaberskiego a on sam nie pamięta skąd je wynalazł, twierdzi że prawdopodobnie gdzieś w okolicach Pyrzowic / lotnisko/. Na czym opierasz tezę że dwie pozostałe są browarniane?

Comment

• becik
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

opieram na katalogu Pawła Piotrowskiego
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• lager62
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2003.02
          • 19

Dzięki za odpowiedź ale dalej nie przybliżyło mnie to do sedna sprawy, będę musiał znależć conajmniej osoby które pracowały w tych dwóch spółkach a nie będzie to łatwe. A propos browaru w Siemianowicach, czerwonymi etykietami Carmen oznaczano piwo z browaru siemianowickiego a na etykietach widnieje tylko logo BG zabrze , moim zdaniem to ch-stwo lub drobnomieszczaństwo. Mam na to niezbity dowód skan reklamy tego napoju.

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

taki juz los większych fuzji, na etykietach z Częstochowy, Raciborza etc tez były tylko i wyłącznie logo browarów zabrzańskich.

Comment

• lager62
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2003.02
              • 19

Wiem , ale nazwy Kmicic, Roger etc. mówiły same za siebie, a taki Carmem mnie się kojarzy tylko z operą. Kilka lub troche więcej lat temu byłem w browarze w Grybowie gdzie pod marką Roger warzono napój piwopodobny dla Zabrza. Aby odczytać tekst "warzone w browarze Grybów" bodajże koloru srebrnego na szarej obwódce trzeba było mieć farta lub przynajmniej w moim przypadku kojarzyć Rogera z Rybnikiem.

Comment

• Odoakr
                Porucznik Browarny Tester
                • 2003.07
                • 330

Hej Becik!
                Wspomniałeś o katalogu Pawła Piotrowskiego? cóz to jest? czyzby cos co dotyczy oznaczeń na etykietach?

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

jeden prezentuje na skanie, jest to po prostu rocznikowo wydawany spis wszytskich etykiet od początku lat 80-tych do chyba 1993 roku, poźniej niestety nie było; jest bardzo pomocny w klasyfikowaniu etykiet, szczególnie rozlewni
                  Attached Files

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

lager62 napisał(a)
                    A propos browaru w Siemianowicach, czerwonymi etykietami Carmen oznaczano piwo z browaru siemianowickiego a na etykietach widnieje tylko logo BG zabrze , moim zdaniem to ch-stwo lub drobnomieszczaństwo. Mam na to niezbity dowód skan reklamy tego napoju.
                    To Carmen był siemianowicki? Myslałem do tej pory, że to Zabrze. Jak mozesz to umieść gdzieś skan tej reklamy.

Comment

• beny
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.03
                      • 984

Carmen oczywiscie , ze Siemianowice.

Na tarenie Wak-u byliśmy kiedyś z żoną ale dostaliśmy tylko kilka etykiet na portierni.

Miejsce rzeczywiście dziwne i nie jestem przekonany czy linia do rozlewu tam się rzeczywiście mieściła.
                      Z piwnym pozdrowieniem
                      Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• lager62
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2003.02
                        • 19

beny napisał(a)
                        Carmen oczywiscie , ze Siemianowice.

Na tarenie Wak-u byliśmy kiedyś z żoną ale dostaliśmy tylko kilka etykiet na portierni.

Miejsce rzeczywiście dziwne i nie jestem przekonany czy linia do rozlewu tam się rzeczywiście mieściła.

Może uda mi się ustalić właścicieli tej spółeczki i dowiem się gdzie rozlewano to piwo, jak będę coś wiedział to napiszę.Może ktoś zrobi to samo odnośnie Eprusa?
                        Ps beny - od roku mam u Ciebie obiecane dobre skany p/w Siemianowic!!

Kto mi powie jak dołączyć obrazek?

Comment

• adam16
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.02
                          • 9865

lager62 napisał(a)
                          Wiem , ale nazwy Kmicic, Roger etc. mówiły same za siebie, a taki Carmem mnie się kojarzy tylko z operą. Kilka lub troche więcej lat temu byłem w browarze w Grybowie gdzie pod marką Roger warzono napój piwopodobny dla Zabrza. Aby odczytać tekst "warzone w browarze Grybów" bodajże koloru srebrnego na szarej obwódce trzeba było mieć farta lub przynajmniej w moim przypadku kojarzyć Rogera z Rybnikiem.
                          O ile się nie mylę to wspomniany Roger z Grybowa był warzony nie dla Zabrza tylko dla Rybnickiego Gerpolu.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.02
                            • 9865

adam16 napisał(a)
                            O ile się nie mylę to wspomniany Roger z Grybowa był warzony nie dla Zabrza tylko dla Rybnickiego Gerpolu.
                            Zresztą dla nich Rogera robiły jeszcze browary w Namysłowie, Jurand i jeszcze jakieś których nazw teraz nie przytoczę bo nie pamiętam.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• lager62
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2003.02
                              • 19

Eprus

Właśnie otrzymałem maila od właściciela byłej spółki Eprus z Katowic, piwo z tą etykietą rozlewano nie gdzie indziej ale tylko w siemianowickim browarze.

Pozostałe dalej pozostają niewiadome.

Comment

Przetwarzanie...
                              X