Witam wszystkich,niedawno wróciłem z giełdy i w związku z tym proszę o pomoc w rozszyfrowaniu kapsli.Z góry dzięki.
Nieznane kapsle
Collapse
X
-
Czy kapsli z nadrukiem Carlsberg i Heineken też nie możesz zidentyfikować ?
Proponuje najpierw samemu spróbować, a dopiero później prosić innych o pomoc.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Widzewiak wita Legioniste
zaden ze mnie kapslarz, zbieram tylko dla znajomych, ale co kojarze to sie postaram rozkminic
1 paczka
prawy gorny rog - jak napis wskazuje DAB Dortmund, Niemcy
3rzad, 3 od lewej - bylo na forum
3 rzad, ostatni - WKD czyli Wicked (dosl. podly, w slangu wrecz przeciwnie - zajebisty, wypasiony itp.) - nie zadne piwo tylko alkoholowy drink 'dla dzieciakow' w UK, przyznam ze go jeszcze nie pilem odkad tu siedze, wole piweczko
2 paczka
1 rzad, 2 od lewej - browar z dalekich wysp na polnocy Szkocji, Orkneys (Orkady), jedno piwo stamtad pilem
2 rzad, 1 od lewej - wydaje sie oczywiste ale nie wiem w ktorym kraju heniek ma takie kapsle, ale i tak niech go szlag
2 rzad, 3 od lewej - bylo na forum
2 rzad, ostatni - chyba to
3 rzad, 4 od prawej - z tego co wiem to Carlsberg w Kopenhadze robi rozne sezonowe piwa, bozonarodzeniowe tez
4 rzad, 2 od lewej i 5 rzad, 1 od lewej - Ushers Brewery, Trowbridge, Anglia
Wiecej nie kojarze ale radze skorzystac dokladniejz wyszukiwarki forumowej a potem wyguglac co sie da - powodzeniaLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
i ostatni rzad, 3 od lewej - Carling to jeden z najpopularniejszych lagerow w UK, warzony na olbrzymia skale chyba w kilku miejscachLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
grzeber napisał(a)
Czy kapsli z nadrukiem Carlsberg i Heineken też nie możesz zidentyfikować ?
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Murauer, browar w Austrii
Lal Toofan, Wlk. Brytania (indysjkie na licencji) bodajże Shepheard Neame
Velvet - Czechy
a odp. na wiele innych możesz też znależć na GoogleGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
ostog - praga, czechy
valley - niemcy
karme - estonia
crodno - włochy, niepiwny
lager export lager - hiszpania
argus pils - holandia
de silly - belgiaKatalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
No właśnie,to że jest napisane Carlsberg wcale nie oznacza że kapsel jest z Danii, a Heineken z Hollandii.Do Twojej wiadomości grzeber szukałem tych kapsli na wielu stronkach z kapslami lecz niestety tych nie znalazłem dlatego proszę o pomoc.Dzięki wszystkim za info.Ps lzkamil życzę utrzymania - bo co to za liga bez Widzewa.Pozdro
Comment
-
-
Ale nie wiedzieć skąd jest DAB czy Bohemia Regent?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
aro napisał(a)
No właśnie,to że jest napisane Carlsberg wcale nie oznacza że kapsel jest z Danii, a Heineken z Hollandii.Do Twojej wiadomości grzeber szukałem tych kapsli na wielu stronkach z kapslami lecz niestety tych nie znalazłem dlatego proszę o pomoc.Dzięki wszystkim za info.Ps lzkamil życzę utrzymania - bo co to za liga bez Widzewa.Pozdro
Czasami lepsze wyniki niż szukanie po kapslarskich stronach daje wpisanie nazwy piwa lub browaru do googli i przejrzenie wyników.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
z tych co pozostało
konie na czerwonym tle - Carlton Australia
Valley Lager- Graf Arco NBiemcy
Bohemia Regent - to oczywiście czechy
Au Hallertau - Niemcy
Mayer's Niemcy
Bolten - Korsenbroich Niemcy
Gold Beer - Tennents UK
"12" z ostatniego rzędu - Kacov Czechy
Comment
-
-
Bohemia Regent - Czechy, Ceske Budejovice"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
Comment