Petrax napisał(a) kraj: Saint Lucia (Karaiby)
miasto: Vieux Port
browar: Winwood & Leeward Brewery Ltd
Piton owszem pochodzi z St Lucii ale ta dana etykieta zamieszczona przez Koniu (-a) jest z Martyniki, Brasserie Lorraine, warzone na licencji, mozna nawet wczytać się na zamieszczonym skanie
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Jestem pod wielkim wrażeniam i składam wyrazy uznania dla Petraxa i Becika. Uważam się za człowieka, który zna się trochę na geografii, ale o kraju Saint Lucia nigdy nie słyszałem
Odoakr napisał(a) Jestem pod wielkim wrażeniam i składam wyrazy uznania dla Petraxa i Becika. Uważam się za człowieka, który zna się trochę na geografii, ale o kraju Saint Lucia nigdy nie słyszałem
Odoakr napisał(a) Jestem pod wielkim wrażeniam i składam wyrazy uznania dla Petraxa i Becika. Uważam się za człowieka, który zna się trochę na geografii, ale o kraju Saint Lucia nigdy nie słyszałem
Nie pierwszy to już raz, kiedy birofilistyka poszerza moje horyzonty geograficzne
i jeszcze małe sprostowanie, prawidłowa nazwa browaru na St. Lucia to
WINDWARD & Leeward Breweries Limited
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...
24.02.2020 po raz pierwszy odwiedziłem Tarnobrzeg. A właściwie miasto, bo wcześniej bywałem tylko na dworcu PKP, a głębiej się zapuszczać w zabudowę nie było powodu. Bo i za ciekawa nie jest. Właściwie oprócz zabytkowego kościoła i niedalekiego głównego rynku (zeszpeconego klocem...
Od 10.08.2020 z zacną ekipą w postaci Promila i Docenta wybraliśmy się na kilka dni Podlasie, m.in. do Hajnówki. Można by powiedzieć - NARESZCIE! Bo niesamowicie sympatyczny człowiek jakim jest właściciel i piwowar browaru Markowego czyli Marek Dziubonos, zapraszał nas już wielokrotnie....
Do Gutkowa - kiedyś osobnej wsi, a obecnie najdalej na północny-zachód wysuniętej części Olsztyna, można szybko dojechać pociągami (stacja 600 m od browaru), lub autobusami ZKM 106 i 111 (co prawda dużo dłużej ale do przejścia tylko 250 m).
Budynek browaru mieści się w przyjemnym,...
Comment