Etykieta jest zielona, jakieś złote rysunki domów, nazwa piwa to czarne litery, poniżej są białe ...
Indentyfikacja etykiety
Collapse
X
-
Nie jestem mocny w geografii Szwajcarii, ale znalazłem tam 3 miejscowości o tej nazwie: Wil w kantonia Aargau, Wil w kantonie Zurich oraz ostatnie i chyba o to chodzi w St. Gallen. Piwo robiono w nim do 1982 roku ( tu coś mogłem pomięszać, a to dlatego, że nie znam niemieckiego).
Comment
-
-
Odświeżam temat dotyczący etykiety Barbarossa Pilsner zamieszczonej w początkowej częsci wątku. Zawarte tam wyjaśnienia dotyczyły producenta w Artern. Ja otrzymałem ją pomiędzy etykietami z Rybnika. Nic nie wskazuje na jakiekolwiek jej związki z tym browarem, ale w dolnej części wydrukowana jest nazwa AGROTEX. Tak nazywała się rozlewnia w Gliwicach rozlewająca m.in. piwa z Rybnika. Czy Barbarossa Pilsner również mógł być tam rozlewany??
Comment
-
-
mógł, w latach 90-tych wiele rozlewni rozlewało niemieckie piwaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koniuDowiedziałem się że piwo to rozlewane było w Gliwicach.
Comment
-
-
Taller - Jantar, Ukraina.
Traugott Simon Weizen 1798 to prawdopodobnie niemiecki browar Iserlohn.Last edited by Twilight_Alehouse; 2006-04-02, 10:56.
Comment
-
Comment