mam pewien problem, bo nigdzie piwa z takim kaplem w okolocy nie widziałem, a znalazłem go koło domu.
kapselek prawdopodobnie zagraniczny do identyfikacji
Collapse
X
-
A moim zdaniem są dwie możliwości ? belgijski Hoegarden, albo rodzimy Kuntersztyn. Oba są zamykane baaardzo podobnymi kapslami...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
StaryKocur napisał(a)
Hoegaarden na pewno nie. Fakt, że nieco przypomina ten na zdjęciu, ale jest utrzymany w srebrno-niebieskiej kolorystyce.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
W Polsce ten kapsel chodził faktycznie na piwach z BU (ś.p. zresztą ).Używała go zarówno Rakszawa jak i Bydgoszcz ale wpierw widzialem go na Bydgoszczy i tak go zaklasyfikowalem choć można by go w sumie uznać jako polski kapsel wielobrowarowy.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Ja zaliczyłem go do Rakszawy. Taka beczka (bez znaczka BU) była na etykietach Van Pura.www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
Comment
-
Comment