Porcelanki - to będzie długi temat identyfikacyjny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Upernavik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.11
    • 73

I coś bardzo podobnego, konkurencja?
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• P1910
      Porcelanki WH SS - identyfikacja
      P1910
      Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
      2024-12-26, 23:27
    • Gizm
      Kupię porcelanki z Górnego Śląska
      Gizm
      Witam poszukuję porcelanek z Górnego Śląska np Laurahütte Kattowitz Schoppinitz Rosdzin Pless Radzionkau itd.
      Proszę propozycje z ceną
      Pozdrawiam z Giszowca...
      2024-05-10, 09:15
    • dadek
      Czechy, Hlízov 230, Pivovar Holanďan
      dadek
      Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
      Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
      2023-11-03, 00:29
    • dadek
      Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
      dadek
      Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
      2023-08-23, 00:48
    • dadek
      Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
      dadek
      Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
      2023-04-27, 02:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...