identyfikacja podstawki - jaki kraj

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pudlarz
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.01
    • 650

Podstawka jest, może nie taka typowa piwna ale zawsze
    Attached Files
    Dobre piwo nigdy nie jest złe
    http://www.janczech.stary.sacz.pl
    (galeria ekslibrisów)

Comment

• Pudlarz
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2002.01
      • 650

Strona odwrotna - korkowe. Jakby co to myszka już jest (niekoniecznie biała)
      Attached Files
      Dobre piwo nigdy nie jest złe
      http://www.janczech.stary.sacz.pl
      (galeria ekslibrisów)

Comment

• danoc
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.06
        • 338

Proszę o identyfikację roku wydania, czy przed 1 lipca 1997, czy jednak po.
        Attached Files
        Moja kolekcja: wozy konne, bociany i latarnie morskie
        www.beercoasters.glt.pl

Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.

Comment

• danoc
          • 2002.06
          • 338

Widzę, że chyba nikt nie zna odpowiedzi.
          Może ktoś zna kraj pochodzenia: Chiny, Hong Kong, Malezja, a może jeszcze inny?
          www.beercoasters.glt.pl

Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.

Comment

• dryx
            † 1966-2017 Piwosz w Raju
            • 2002.04
            • 1735

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danoc Wyświetlenie odpowiedzi
            Widzę, że chyba nikt nie zna odpowiedzi.
            Może ktoś zna kraj pochodzenia: Chiny, Hong Kong, Malezja, a może jeszcze inny?
            Malezja

Comment

• Gacka
              • 2003.10
              • 373

Dlaczego nie Chiny lub H.K? Czy wlasciciel moglby dac wieksze zdjecie,tej strony z literami.
              Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

• danoc
                • 2002.06
                • 338

Proszę bardzo.
                Na stronie Dietera Becka podstawka jest dodana do Hong Kongu (http://bierdeckel.info/eng_brauerei_show_2713.htm, id: 23057), natomiast na stronie https://www.beercoasters.it/MALAYSIA...20COASTERS.htm podobna podstawka jest dodana do Malezji (może to być ta sama podstawka, tylko że w wersji angielskiej).
                Ja tak jak Dryx skłaniałbym się ku Malezji.
                Attached Files
                www.beercoasters.glt.pl

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Ja skłaniałbym się do Chin - browaru znajdującego się w dawnym Hongkongu - gdyz nie tworzę sztucznych podziałów na kraje/terytoria zależne, których już nie ma
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• danoc
                    • 2002.06
                    • 338

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ja skłaniałbym się do Chin - browaru znajdującego się w dawnym Hongkongu - gdyz nie tworzę sztucznych podziałów na kraje/terytoria zależne, których już nie ma
                    A co z podstawkami wydanymi przed 1 lipca 1997? Też dodajesz do Chin, czy jednak do Hong Kongu?

A teraz na temat.
                    W związku z brakiem 100% pewności co do kraju pochodzenia tej podstawki, dodaję ją do Malezji. Jeżeli ktoś jednak stwierdzi, że to jest błąd i określi kraj pochodzenia, będę zmieniał na stronie.
                    Last edited by danoc; 2007-11-04, 13:07.
                    ************************************************** ************
                    www.beercoasters.glt.pl

************************************************** ************

Comment

• gulik
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2006.01
                      • 93

Dawaj myslic logiczno. W Hong-Kongu do 1999 r. byl browar Carlsberg, w Malezji natomiast Carlsberga ne bylo. Napisy na podstawke po chinsky. Ja b dodal do Hong-Kongu. Czy do Chiny - to uz na twoj smak.

Comment

• gulik
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2006.01
                        • 93

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gulik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dawaj myslic logiczno. W Hong-Kongu do 1999 r. byl browar Carlsberg, w Malezji natomiast Carlsberga ne bylo. Napisy na podstawke po chinsky. Ja b dodal do Hong-Kongu. Czy do Chiny - to uz na twoj smak.
                        Przepraszam, w Malezji Carlsberg taky ma swoj osobny browar, i tam nemalo narodu chinskego. Ale cos mne zapalo na Hong-Kong.

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danoc Wyświetlenie odpowiedzi
                          A co z podstawkami wydanymi przed 1 lipca 1997? Też dodajesz do Chin, czy jednak do Hong Kongu?
                          (...)
                          Jak zbierałem zagranicę to po włączeniu Hongkongu do Chin (później także Makau) to etykiety traktowałem jako chińskie, doszły tylko dwa dodatkowe browary w Chinach.
                          Na tej samej zasadzie, czy podstawki z NRD, RFN oraz Berlina Zachodniego (bo przed zjednoczeniem był taki podział w ankietach) traktujesz nadal osobno czy już wszystko jako Niemcy?
                          Bo przykład jest adekwatny, rozumiem, że szkoda odejmować sobie egzotyczny kraj ale fakty są takie jakie są.
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• gulik
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2006.01
                            • 93

A ja tu problemu traktuju prosto - jak ma ten kraj osobnu komandu na Olimpiadze albo w FIFA (FIBA....), to jest osobny kraj.

Comment

• rafi_
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2005.05
                              • 58

WItam z jakiego kraju pochodzi ta podstawka PU ?

pozdrawiam Rafal
                              Attached Files
                              Last edited by rafi_; 2007-11-07, 20:16.

Comment

• becik
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

Czechy

Comment

Przetwarzanie...
                                X