Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pudlarz
identyfikacja podstawki - jaki kraj
Collapse
X
-
Serdeczne dzięki, następne podstawki w opracowaniu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AŃĆKAJeśli ktoś wie jaki to kraj ( Chorwacja , Słowenia a może Serbia i Czarnogóra ) to będę wdzięczna za pomoc .
Comment
-
-
Tym razem ja proszę o pomoc. Niedawno otrzymałem taki wafelek z informacją, że najprawdopodobniej jest to czeski. Niestety na żadnych stronach czeskich i polskich kolekcjonerów go nie znalazłem. W takiej sytuacji pytam się: Czy ktoś wie jaki to kraj i czy w ogóle jest ona piwna?
Rewers taki sam.Last edited by dzidek1960; 2006-04-13, 09:29."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AŃĆKARPA - Castle (SAB)"Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment
-
-
Comment
-
-
A czemu wykluczasz Koreę?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Raczej też Korea. Tak dla rozwiania wątpliwości , piwo Blue Girl jest warzone w Korei - browar Oriental Brewery dla firmy Jebsen na rynek w Hong Kongu i ostatnio w Chinach. Z tego co pamiętam firma oprócz tego importuje piwa Fosters oraz Coronę. Podstawki zazwyczaj mają dodatkowe logo Jebsen.
Comment
-
-
Dzięki za wszelkie info , jak ktoś jeszcze może coś dodać to zapraszam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gacka(...) HONG-KONG. Do tego kraju,zaliczylem kapsla BLUE GIRL.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment