HammerBräu mieści się w miejscowości Riesa w Saksonii.
identyfikacja podstawki - jaki kraj
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaHammerBräu mieści się w miejscowości Riesa w Saksonii."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
myślalem, że jest to podstawka pod doniczkęGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
A to ci dopiero............ CARLSBERG!
Mam dla Was bardzo ciekawą zagadkę :-) Być może jedni z Was znają już odpowiedź, ale jeśli ktoś wie, niech nie psuje zabawy innym, pytanie brzmi - Z JAKIEGO KRAJU POCHODZĄ TE DWIE PODSTAWKI? W życiu mi do głowy nie przyszło, że te podstawki mogą się czymkolwiek różnić, wrzuciłem już to prawie do pudła z masówką a tu nagle mnie oświeciło!
Comment
-
-
Jak dla mnie jeden "kit" ... dostałam kiedyś coś takiego z browaru w Łotwie ...
Ino teraz nie powiem czy to było z krzyżem czy bez , musiałabym poszperać ...
Zapewne wersja ogólnoświatowa ....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barannnTa, która nie ma krzyża jest pewnie z Izraela.
BINGO!!!! Dokładnie jest jak mówisz... Wczoraj dostałem wafle z wymiany od izraelskiego kolekcjonera i nieźle się wkurzyłem tymi 3 wzorami, myślę sobie, cholera, miały być z Izraela a nie z Danii, Oceanii czy gdziekolwiek indziej gdzie ten (z pozoru ten) ogolnoświatowy wzór jest dostępny. Zainteresowała mnie jedynie mała drobna różnica kolorystyczna, ta podstawka była jaśniejsza, mniejsza i coś mi się w niej nie podobało, nie wiedziałem jeszcze co, do czasu jak nie rzuciłem tego na kupkę z duńskimi dublami... Ale tak patrzę, cholera, to są dwa różne wzory! Na tej z Izraela nie ma krzyża w koronie!!! Nieźle, pomyślałem sobie, dla pewności sprawdziłem ten fakt z pozostałymi podstawkami, które są na pewno stamtąd i bingo! ANI JEDNA Z NICH nie ma krzyża w logo, skurczybyki przerobili logo - sprawdzałem Carlsbergi z Danii, eksportówki na Niemcy, Polskę, Anglię i cały pozostały świat - WSZĘDZIE jest krzyż tylko nie na tych żydowskich :-) Ciekawe... W końcu wiem jak odróżniać, te masowe, od tych z ziemi tzw świętej...
Comment
-
Comment