Ostatnio wpadło mi trochę wafli z Francji. Wśród nich sporo francuskojęzycznych: Maradsous, Faxe, Pedigree, Leffe, Murphys, Bud, Paulaner, Beamish, Affligem i Fosters. Heniek i Amstel poszły do Francji bo wiadomo że tam warzą ale z tymi mam problem. Uznać jako Francję czy do krajów macierzystych?
identyfikacja podstawki - jaki kraj
Collapse
X
-
Według Bierdeckelsammler.net podstawka Excelsior to browar Excelsior z Gandawy :
bierdeckel, bier, sammeln, bierdeckelsammler, brauerei, beer, biere, pivo, pivovar, browar, piwo, alt, weizen, pils, posavasos, bolachas de chopp
Potje to niemiecki browar Pott's z Oelde:
bierdeckel, bier, sammeln, bierdeckelsammler, brauerei, beer, biere, pivo, pivovar, browar, piwo, alt, weizen, pils, posavasos, bolachas de chopp
a Arctic Light to Allied Brewieries z Anglii:
Last edited by noodles; 2010-02-01, 14:41.
Comment
-
-
-
Pivo-Pils to Belgia, tak na 90%. Miałem kiedyś taką etykietęGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nie bardzo mogę na tym zdjęciu rozszyfrować napis na podstawce. Jeśli to "babycham" to może chodzić o angielski drink/napój alkoholowy.
Comment
-
-
u mnie wielkie porządki podstawkowe , przy paru się obecnie poddałam , pomożecie ?
link :
Comment
-
-
No pytasz się Aniu o Angkor? (Kambodża)
Obok jest Flying Pig - Mołdawia, wafel knajpiany
San Mig to nie wiem czy Wietnam czy coś innego
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
pierwszy rząd:1,2 - Carlsberg Guandong Chiny, 7 Heineken Hong Kong, ale piwo robione w Chinach
drugi rząd:3,4,5 San Miguel Hong Kong, 6 San Miguel Hiszpania, 7 pzrecież to nie Dubai, 8 - Hiszpania, 9 - USA ( choć jest napisane Guam)
trzeci rząd: 2,3 Japonia , ale nie piwne, 4 Japonia, 7 Francja ( mimo że jest napisane Cuba), 8 - Nigeria, 9 - Malezja
4 rząd: Kambodża, Mołdawia( ale nie browarniana, to knajpa), 3 - Cypr, 4 - Paragwaj, 7-RPA, 8 - Hong Kong
5 rząd: 2 San Miguel Hiszpania, 4 - Rumunia, 5 - Egipt (jest guma z drugiej strony? )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gacka Wyświetlenie odpowiedziDlaczego nie Chiny lub H.K?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziJa skłaniałbym się do Chin - browaru znajdującego się w dawnym HongkonguPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gulik Wyświetlenie odpowiedziDawaj myslic logiczno. W Hong-Kongu do 1999 r. byl browar Carlsberg, w Malezji natomiast Carlsberga ne bylo. Napisy na podstawke po chinsky. Ja b dodal do Hong-Kongu. Czy do Chiny - to uz na twoj smak.
Comment
-
Comment