Ale ja mam w Elblągu podobną gdzie logo jest zgodne z nazwą ( w Braniewie zresztą też ) a ta jest ni pies ni wydra. Jeżeli Power jest z Krotoszyna to może http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=6309&s= też jest niesłusznie w Kielcach, wydaja się być spokrewnione.
etykiety ponownie
Collapse
X
-
Tą KONKRETNĄ etykietę na Żuławskie mimo logosa Braniewa zalicza się do Elbląga. Kluczowy jest tu napis "BROWAR ELBLĄG". Jak mówią Tatarzy Krymscy : "nołbadys perfekt" - ot , po prostu pomyłka elbląskiego browaru (tudzież dukarni).Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
browar Piwopol to WąsoszGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Odp: piwopol
kibi napisał(a)
Następne pytanie: Mam etykiety z opisem produkcja PIWOPOL rozlewnia Pianox. Co to za browar ( gdzie się mieści lub mieścił)?
Wiele z Twoich wątpliwości może zostać rozwianych...Dziku
Comment
-
-
a wracając do Powera z Kielc to tu http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=6308&s=
rozwieję mam nadzieję wszystkie wątpliwości, pod adresem jest drugi wzór, próbny wraz z kontrą na której wyraźnie jest napisane co i jak, do poprzedniewgo wzoru kontry nie miałem ale możecie w tej kwestii mi zaufaćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Dzieki wszystkim za pomoc.Zawsze mam jakieś kłopoty z wyszukiwarkami.Szukałem etykiet w dzialekolekcjonerstwo pod GAB gdyż też miałem takie podejrzenia ale tam "Złotego Potoku" z Piwopolu nie ma. W wyszukiwarce Pianoxu nie wpisałem ale byłem przekonany że wpisałem Piwopol (bezskutecznie) bo to mnie bardziej interesowało. Teraz wpisałem ponownie i otrzymałem satysfakcjonującą odpowiedź.
To chyba przez to że są różne wyszukiwarki szukające w różnych miejscach (kiedyś postulowałem ich ujednolicenie w nowej wersji Browaru).
Comment
-
-
Następne zapytanie: mam etykietę owalną z kontrą KRUGER (id1996) z Brzegu i podobną ale kwadratową. Czy to też Brzeg?
2.Na forum jest zrecenzowane Golden Beer z Broku niestety bez skanu. Mój Golden to owalny metalik w niebiesko zielone pasy 10,1% butelka bezzwrotna. Czy ktoś wie czy to ten sam Golden?
Comment
-
-
kibi napisał(a)
Następne zapytanie: mam etykietę owalną z kontrą KRUGER (id1996) z Brzegu i podobną ale kwadratową. Czy to też Brzeg?
To może być browar Belgia z Kielc.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
kibi napisał(a)
2.Na forum jest zrecenzowane Golden Beer z Broku niestety bez skanu. Mój Golden to owalny metalik w niebiesko zielone pasy 10,1% butelka bezzwrotna. Czy ktoś wie czy to ten sam Golden?
a na drugie odp. brzmi - Tak, to jest to samo (pasy pionowe )Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
becik napisał(a)
na [pierwsze pytanie adam16 już Ci odpowiedział
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Dzieki za pomoc, na pewno jeszcze nie raz skorzystam. Mój Kruger to ten z id 17890. Ilekroć proszę o pomoc w identyfikacji przychodzi mi na myśl jakaś wyszukiwarka etykiet. Moze byłby problem w przypadku nazwy "pełne" lub " "full" ale takie nazwy jak "wampir", "tańcowane", "srebrny kur" i wiele innych identyfikowałoby bez pudła. Ale to wymagałoby wpisania nazwy w metryczkę więc chyba się nie może udać.
Patrzac na datę dodania Kugera do etykiet to jakby specjalnie dla mnie, jeszcze raz dzięki
Comment
-
-
kibi napisał(a)
...Patrzac na datę dodania Kugera do etykiet to jakby specjalnie dla mnie, jeszcze raz dziękiBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment