Co to za browar? Nie mam kontry, a na Ostrowiec Wlkp. raczej nie wygląda...
Ostrovia
Collapse
X
-
z tego co pamiętam jest to Zduńska WolaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Odp: Ostrovia
Doodeck napisał(a)
Co to za browar? Nie mam kontry, a na Ostrowiec Wlkp. raczej nie wygląda...
Comment
-
-
Znaczek jest Ostrovii a Ostrovia to klub sportowy z Ostrowa Wielkopolskiego. Najnowsza wiadomość z Ostrowa to:
Budynek browaru w Ostrowie wraz z pięcioma hektarami terenu w centrum miasta oficjalnie zmienił właściciela. Przeszedł w ręce Józefa Szeląga, właściciela firmy Malfarb. Nowy właściciel oprócz magazynów i centrum dystrybucji farb - w budynku dawnej warzelni chce uruchomić tzw. minibrowar z restauracją.
Comment
-
-
@Sopista.Imponująca galeria.Jestem pełen podziwu.Gratulacje.Przypomniałeś mi i o ostrowskim ciemnym Koźlaku który jechał na Górny Śląsk, o Fullu chyba najlepszym ostrowskim piwie i o Specjalu który piła cała Wielkopolska.Jubileuszowe było lane na deptaku za darmo.Tyle hektolitrów było produkowane w ostrowskim browarze!.Wiele etykiet mam do dzisiaj ale nie mam pojęcia dlaczego browar ze Zduńskiej Woli wyprodukował nalepkę z emblematem Ostrovii- klubu piłki nożnej z Ostrowa Wlkp.
Comment
-
-
Powód nie jest taki prosty!Browar w Ostrowie był bardzo prężny.Nie sponsorował co prawda drużyny piłkarskiej bo to robił ZNTK- jeden z największych zakł. napr. taboru kolejowego w Polsce,ale za to miał inne sponsoringi.Natomiast Zduńska Wola podlega już pod Łódź.Dla czego z każdej sprzedanej butelki piwa ZW przeznacza 5 groszy na najstarszy klub piłkarski w Wielkopolsce Ostrovię a nie np na Widzew Łódź??
Comment
-
-
Z tego samego powodu, dla którego Heineken jest sponsorem Legii Warszawa, a nie Ajaxu Amsterdam.
Chłopie, kapitał nie ma narodowości. Co kogo obchodzi, kogo sponsoruje browar w Zduńskiej Woli? Może chce sprzedawać piwo w Ostrowie Wielkopolskim?
Comment
-
Comment