Ostrovia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Doodeck
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1612

Ostrovia

Co to za browar? Nie mam kontry, a na Ostrowiec Wlkp. raczej nie wygląda...
    Attached Files
    Dalekosiężny
    Obserwator
    Obiektów
    Dynamicznie
    Epatujących
    Ciekawymi
    Koncepcjami
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

z tego co pamiętam jest to Zduńska Wola
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Doodeck
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1612

Dziękuję.
      Dalekosiężny
      Obserwator
      Obiektów
      Dynamicznie
      Epatujących
      Ciekawymi
      Koncepcjami

Comment

• cororo
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.04
        • 766

Odp: Ostrovia

Doodeck napisał(a)
        Co to za browar? Nie mam kontry, a na Ostrowiec Wlkp. raczej nie wygląda...
        a co to jest ten ostrowiec wielkopolski?chyba miałeś na myśli ostrów wielkopolski i pomyliło ci sie z ostrowcem świętokrzyskim!

Comment

• Keram56
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.08
          • 9

Znaczek jest Ostrovii a Ostrovia to klub sportowy z Ostrowa Wielkopolskiego. Najnowsza wiadomość z Ostrowa to:
          Budynek browaru w Ostrowie wraz z pięcioma hektarami terenu w centrum miasta oficjalnie zmienił właściciela. Przeszedł w ręce Józefa Szeląga, właściciela firmy Malfarb. Nowy właściciel oprócz magazynów i centrum dystrybucji farb - w budynku dawnej warzelni chce uruchomić tzw. minibrowar z restauracją.

Comment

• sopista
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 1747

W całości możesz zobaczyć na mojej stronie wklepując nr 24352.

Comment

• Keram56
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.08
              • 9

@Sopista.Imponująca galeria.Jestem pełen podziwu.Gratulacje.Przypomniałeś mi i o ostrowskim ciemnym Koźlaku który jechał na Górny Śląsk, o Fullu chyba najlepszym ostrowskim piwie i o Specjalu który piła cała Wielkopolska.Jubileuszowe było lane na deptaku za darmo.Tyle hektolitrów było produkowane w ostrowskim browarze!.Wiele etykiet mam do dzisiaj ale nie mam pojęcia dlaczego browar ze Zduńskiej Woli wyprodukował nalepkę z emblematem Ostrovii- klubu piłki nożnej z Ostrowa Wlkp.

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

Z prostego powodu - bo nie zrobił tego browar w Ostrowie Wielkopolskim.

Comment

• Keram56
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.08
                  • 9

Powód nie jest taki prosty!Browar w Ostrowie był bardzo prężny.Nie sponsorował co prawda drużyny piłkarskiej bo to robił ZNTK- jeden z największych zakł. napr. taboru kolejowego w Polsce,ale za to miał inne sponsoringi.Natomiast Zduńska Wola podlega już pod Łódź.Dla czego z każdej sprzedanej butelki piwa ZW przeznacza 5 groszy na najstarszy klub piłkarski w Wielkopolsce Ostrovię a nie np na Widzew Łódź??

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

Z tego samego powodu, dla którego Heineken jest sponsorem Legii Warszawa, a nie Ajaxu Amsterdam.

Chłopie, kapitał nie ma narodowości. Co kogo obchodzi, kogo sponsoruje browar w Zduńskiej Woli? Może chce sprzedawać piwo w Ostrowie Wielkopolskim?

Comment

Przetwarzanie...
                    X