Uprzejmie proszę o identyfikację browarów , miast i ksywek piwowarów którzy stworzyli owe etykiety. Przyjechały one do mnie z ostatnich warsztatów piwnych z Lublina dzięki uprzejmości kolesia. Ich tragiczny stan to efekt odklejania z butelek. Co do jedej etykiety mam prawie pewność skąd pochodzi ale mimo to proszę o pomoc.
Ktokolwiek widział , ktokolwiek wie [etykiety z br. domowych]
Collapse
X
-
Ktokolwiek widział , ktokolwiek wie [etykiety z br. domowych]
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuTagi: brak
-
-
Jeżeli powiem, że zdają się to być dość stare etykiety, to chyba nic nowego nie wniosę. Nie znam się na etykietach, ale zdaje mi się, że na jednej z nich (Prawdziwe Ale) widnieje nazwa browaru. Nie umiem jej jednak odczytać z tego skanu. Co do piwa Marcowe, to jest to chyba trzecie albo czwarte piwo marcowe, o którym słyszałem. W każdym razie nawet mnie, osobę całkiem nie związaną z tematem podobają się te etykiety. Pozdro!
-
-
to logo na "Prawdziwym Ale" to logo Browamatora czyli nie browaru tylko firmy produkującej sprzęt dla homebrowców. Każdy browar domowy korzystający z ich wyrobów może se takie logo umieścić (a może i sama etykieta jest gotowcem ? ). Etykiety nie mogą być stare skoro jeszcze w sobotę były na flaszkach wypitych piw które przeterminowane chyba raczej nie byłyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Postaram się chociaż w połowie Ci pomóc:
1. Marcowe - piwo z mikrobrowaru Skład Piwa Domowego i S-ka z Białej Podlaskiej ( główny browarnik - prawdopodobnie May)
2. Prawdziwe Ale - - piwo z Browamatora - Srzyżów (główny browarnik: albo Ziemowit albo Przemek) - pełne butelki tego piwa przyjechały razem z Nimi do Lublina - w końcu Browamator również bawi się we własne warzenie ;
Więcej grzechów nie pamiętamLast edited by Małażonka; 2004-10-20, 07:26.
Comment
-
-
Moja odpowiedź oczywiście nic nie wniesie do tematu, ale... nie mam tych etykiet w zbiorze , czego bardzo żałujęBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment