ale z tego co pamiętam Holandia warzyła Murphysa na licencji
Jaki to kraj?
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
To jest Irlandia. Jest to wzór uniwersalny dla wielu krajów (widziałem takie wafle również w Czechach i Słowacji), więc uznaje go za irlandzki. Tak samo traktuje podstawki z Carlsberga, jeżeli nie ma na nich nic po polsku, to idzie do szufladki z waflami duńskimi. Wyjątkiem dla mnie jest najpopularniejszy Heineken z obu stron identyczny - jest na nim napisane "Imported", więc zaliczam go do polskich. Swoją drogą chętnie bym się dowiedział, jak Wy traktujecie takie przypadki, bo sam często mam wątpliwości, czy dobrze robię w taki sposób sortując zbiory.Comment
-
grzech napisał(a)
Ja robię bardzo źle. Klasyfikuję wg miejsca pochodzenia marki, czyli wszystkie Heinekeny to Holandia, Carlsbergi to Dania, Guinessy to Irlandia.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Jeszcze raz POMOCY!!!
Dziś kolekjna radośc przeplatana troską. Dostałem dwie paczki - jeden z Irlandzkiego Beamish'a a druga z holenderskiego Murphy'sa. Z Irlandi dostałem (oprucz Beamish'ów) dwa rodzaje Miller'ów, w tym jeden z okazji 100 lecia Harley'a Davidson'a. Jak zaliczyc te Millery, do Irlandii, czy do USA??? Holendrzy obdarzyli mnie 5cioma Murphy'sami, z czego jeden miał rewers z Guinness'a. Na żadnym wafelku nie ma szczypty po Holendersku więc to samo pytanie: Irlandia czy Holandia Błagam o pomoc!!!!Comment
-
Miller z harley'em juz sie wyjaśnił. Przyjżałem się m udokładnie, i zobaczyłem, że jest na nim umieszczony adres www.miller.ie więc jest to Irlandia. Ale na reszcie wafelków nie ma takich wskazówekComment
Comment