Bardzo prosze o pomoc. Dostałem tę podstawkę z Francji z browaru Pelforth. Nie wiem czy zaliczyć ją do piwnych. napis po francusku: Entre nous, c'est particulier. Bardzo dziękuję za każdą pomoc
Czy to piwna podstawka?
Collapse
X
-
Pierwszy wafel jest najprawdopodobniej piwny lub od jakiegoś piwnego napoju (mixy lub coś podobnego do Redds'a).
Z drugim nigdy jeszcze się nie spotkałem więc piwny raczej nie jest.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Odp: Czy to piwna podstawka?
TuDii napisał(a)
Bardzo prosze o pomoc. Dostałem tę podstawkę z Francji z browaru Pelforth. Nie wiem czy zaliczyć ją do piwnych. napis po francusku: Entre nous, c'est particulier. Bardzo dziękuję za każdą pomoc- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
TuDii napisał(a)
I jeszcze jedna tym razem polska. Napis: Spytaj barmana:"Co kryje się pod deską?". Z drugiej strony: Rzuć barmanowi hasło:"Nic nowego pod słońcem, co nowego pod księżycem?"
Można je spotkać w niektórych małych barach, gdzie jest tylko piwo butelkowe. Może wydała je jakaś hurtownia."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
Comment