Może ktoś z Szanownych forumowiczów wie z jakich browarów są te etykiety. Na mocnym lew napis: East-West Consulting - Poland Wrocław. Tab wygląda na Koszalin ale czy tak jest? Johny's Beer chyba z Bydgoszczy. Czy się mylę?
Z jakich browarów są te etykiety
Collapse
X
-
Johnnys Bydgoszcz, TAB, bez kontry ciężko stwierdzić Rybnik lub Koszlain, ceratka moe być z Głubczyc, Grybowa, Kielc, bez kontry trudno stwierdzić, east-west cons. Wrocław to ZakrzówGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Ta wersja etykiety Tab'a to raczej Koszalin.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
TuDii napisał(a)
Dzięki Bercik. Tylko co zrobić z resztą?
ps. nie jestem BercikGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
O ile chodzi o Mocne Dobre Polskie to prosiłem o identyfikację tej etykiety na tym samym forum nieco wcześniej (pod tematem Etykiety Polskie). Najbardziej prawdopodobna hipoteza Sopisty mówi że to Kętrzyn ze względu na logo pośrodku ale w dziale kolekcjonerstwo pod id:8684 można obejerzeć prawie identyczną etykietę z nazwą Browar Mazowiecki i tym samym logo. Sadzę że Piwomar do logosów nie przywiązywał (albo nie przywiązuje żadnej wagi).Comment
-
TomX napisał(a)
Prawie identyczną ceratkę z Leader szaja, tylko w innym kolorze dostaniesz ode mnie w najbliższym czasie. Ta moja (no, już w zasadzie twoja) pochodzi z Głubczyc.Comment
-
TuDii napisał(a)
Mam już w zbiorach tę z Głubczyc, a ta Twoja, raczej moja zawędruje za wschodnią granicę.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TuDiiMoże ktoś z Szanownych forumowiczów wie z jakich browarów są te etykiety. Na mocnym lew napis: East-West Consulting - Poland Wrocław. Tab wygląda na Koszalin ale czy tak jest? Johny's Beer chyba z Bydgoszczy. Czy się mylę?Comment
Comment