kto produkuje to dziwactwo?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bogobar
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.02
    • 31

kto produkuje to dziwactwo?

Zakupiłem "Królewskie"- producent Brau Union sp. z. o.o w likwidacji. Do którego browaru to zaliczyć? Były głosy ,że warzą to w Bydgoszczy niemniej etykieta gabarytowo odpowiada Tatrze, Warce czy Leżajskowi (napewno nie Kujawiak) natomiast ciekawostką jest to , że butelka nie ma sygnatury browarów Grupy Żywiec, lecz jest typu Euro, taka jak leją np. w Kiperze. Na kontrze po dacie(tam gdzie zazwyczaj określają browar np. E, W, Ż itd.) wiele mówiące znaki XX. Pomożecie? - jak zapytał tow. Edward
  • Wujcio_Shaggy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 4628

"Brau Union sp. z o.o. w likwidacji" to powinna być Bydgoszcz - chyba, że napis jest nieprawdziwy... Tym bardziej, że GŻ nie rozlewa w butelki EURO.
    Last edited by Wujcio_Shaggy; 2005-01-28, 09:49.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

[QUOTE=bogobar] (...) lecz jest typu Euro, taka jak leją np. w Kiperze./[QUOTE]

tyle, że Kiper nie leje w euro, więc koledze Bogobarowi cos się pomyliło
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kibi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 1875

Ja osobiście widziałem jakis czas temu w jakimś sklepie w Warszawie obok siebie na półce Królewskie (juz te z Bydgoszczy) w dwóch różnych butelkach- z dłuższą szyjką, takie w jakie lano oryginał w czasach Browarów Warszawskich, i z krótszą bardziej przypominające GŻ.
        W EURO istotnie nie widziałem.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

[QUOTE=becik][QUOTE=bogobar] (...) lecz jest typu Euro, taka jak leją np. w Kiperze./

tyle, że Kiper nie leje w euro, więc koledze Bogobarowi cos się pomyliło
          dla Kauflanda leją do EURO któregoś Ambrosiusa.

Comment

• bogobar
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2004.02
            • 31

butelki Euro

Dla Lewiatana na 100% rozlewali w Euro, dla Plusa zresztą też, a tej chwili głowy nie dam ale parę miesięcy temu pod Łodzią kupiłem ich sztandarowy produkt Kiper w wersji mocnej też chyba w Euro.

Comment

• slavoy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

Kolega Bogobar nieco pomieszał, ale może mieć poniekąd rację. Otóż istotnie Kipier nie leje w Euro (oprócz marketów). Królewskie już nie jest rozlewane w wysokie butelki, tylko w "klasyczne" butelki ŻGB. A butelki ŻGB wzrostem i obwodem idealnie pokrywają się z butelkami używanymi przez m.in. Kipera i Ambera (nie znam ich nazwy). Wielokrotnie widziałem Ambera, czy Konstancin w butelkach żywieckich, a ostatnio również odwrotnie - dwa z trzech kupionych cieszyńskich porterów były w butelkach 'a la Kiper', z Królewskim może bywać więc podobnie.

Tyle na temat butelek. Co do browaru, z którego może pochodzić obecnie Królewskie, to mogę wydać z siebie tylko staropolskie cHGW
              Last edited by slavoy; 2005-01-28, 23:09.
              Dick Laurent is dead.

Comment

Przetwarzanie...
              X