Może ktoś wie co to takiego? Ten od kogo je dostałem twierdzi, że były na oranżadzie z jakiejś małej polskiej wytwórni.
2 kapsle do rozkimy
Collapse
X
-
Niestety nie moge pomoc... ale uwazaj zebys nie przykimal zamiast rozkminiacLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :) -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika neonMoże ktoś wie co to takiego? Ten od kogo je dostałem twierdzi, że były na oranżadzie z jakiejś małej polskiej wytwórni.
Black jest röwniez produkowany w Estonii w Browarze Tartu röwniez na Finlandzkiej LicencjiComment
-
To ciekawe, rozwińcie ten temat z wodą bo raczej nie ma watpliwości że w oryginale to kapsle z fińskiego piwa. Z drugiej strony w innym miejscu zetknąłem się z kimś kto podobno znalazł coś podobnego na ul;icy. Rzadko się zdarza aby ktoś spożywał fińskie piwo w polskim parku ( a tym bardziej rzucał kasel pod ławkę )Comment
-
Pierwszy to Estonia , drugi Finlandia. W Polsce faktycznie dostępne były na mineralkach. Osobiście nie widziałem na butelce, ale znajomy pokazywał mi kilka takich kapsli ściągniętych w pracy z mineralki. Ot , kapsle zbywały i je wykorzystali
Darek7 - pamietasz więcej szczegółów ?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibiZ drugiej strony w innym miejscu zetknąłem się z kimś kto podobno znalazł coś podobnego na ul;icy.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roninTo chyba o mnie chodzilo znalazlem juz do tej pory na ziemi 4 sztuki tego drugiego kapsla I tez jestem ciekaw jak wyglada sprawa z tymi kapslami
Sprawa jest bardzo prosta-wiekszosc kapsli produkowanych jest w Europie w Kilku Fabrykach miedzy innymi Czechach,Ukrainie i Niemczech.
Poszczegölne Firmy robia zamöwienia i je realizuja odbierajac kontener albo 2 takich kapsli-ktöre trafiaja miedzy innymi do wytwörni wody mineralnej.
Ze ktos w Fabryce przesypal kilka pojemniköw tam gdzie nie trzeba zdaza sie .
Wiele Firm nie przywiazuje uwagi co na kapslu pisze bo to za mala powierzchnia reklamy i zeby nie wyzucac kapsli ktöre sa juz zaplacone butelkuja co sie do albo co prawie produkuja.
Sam sie spotkalem z Przypadkami ze Niemieckie piwo jest zamykane Polskimi,Czeskimi i Belgijskimi Kapslami.
Jedno jest pewne ze takich kapsli nie mozna podporzadkowac temu co nim bylo zamykane.
Wspomniane wyzej Kapsle sa z Finlandii ale stosowane röwniez przez Braoar tartu z Estonii-jako Browar licencyjnyComment
-
Też się spotkałem z sytuacją , że kapsel piwny zamyka butelkę
niepiwną. Ostatnio w Nowej Soli np. pojawiły się
butelki 0.33l z napojami oranżadopodobnymi , zamykanymi kapslem
lwóweckim ( zwykły wzór 12.5 ) , co dziwniejsze , browar
już od kilku ładnych miesiecy nie uzywa tego kapsla.piwoppns@wp.plComment
Comment